HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şeker hastalığı iktidarsızlık sorununa yol açabilir

Sertleşme sorunu; iktidarsızlık, impotans, ereksiyon problemi, erektil disfonksiyon gibi farklı isimlerle de anılır.

Şeker hastalığı iktidarsızlık sorununa yol açabilir

Sertleşme sorunu, cinsel ilişki esnasında peniste yeterli sertliğin sağlanamaması durumudur. Sertleşme sorununun oluşmasında bir çok hastalık sorumludur bunlar arasında en önemli yer tutanlardan birisi de şeker hastalığı (Diyabetes Mellitus)’dır. Şeker hastaları arasında % 35 - % 90 oranında sertleşme sorunu görülmektedir. Sertleşme sorunu şeker hastalarında daha ağır ve daha hızlı bir şekilde kötüleşir. Şeker hastalarında sertleşme sorunu normal kişilere göre 3 kat fazla gözükmektedir.

Sertleşme sorunu ortaya çıktığında erkekler bunun bir hastalık olduğunu kabul etmek istemezler ve sebebinin her zaman psikolojik olduğunu düşünürler. Sertleşme sorunu ortaya çıktığında ayrıntılı hikaye alınması ile sebebin ne olduğu konusunda büyük oranda fikir sahibi olunabilir. Hastadan alınan hikaye sonucunda hastadan kan tahlili veya penil doppler ultrason testi yapılmasına karar verilerek sorunun ne olduğu belirlenir.

Hastaya yapılan kan tahlilinde şeker hastalığı, hormonal problemler, böbrek rahatsızlığı, karaciğer hastalığı ortaya konulabilir. Penil doppler ultrason tetkiki ile penisin kan akımındaki anormallikler ortaya konulabilir. Bu testler sonucunda sertleşme sorunu ile gelen bir hastada yeni tespit edilen şeker hastalığı tespit edilebildiği gibi hastada ciddi hormonal problemlerde tespit edilebilir.

Sertleşme sorununa yol açan hastalıklar arasında şeker hastalığı önemli bir yer tutmaktadır. Şeker hastalığı sıklığı günümüzde gittikçe artmaktadır bunun sebepleri arasında hareketsiz yaşam stili, sağlıksız beslenme, düzenli egzersiz yapmama, kilolu olma, aşırı şekerli gıda tüketiminin artması gelmektedir.

Şeker hastalığında vücudumuzdaki tüm damar ve sinirler etkilenebildiği gibi penise ait olanlarda etkilenir ve buna bağlı olarak sertleşme sorunu ortaya çıkabilir. Sertleşme sorunu ile başvuran hastaların %12’sinde şeker hastalığı ortaya çıkabilmektedir.

Şeker hastalığına bağlı sertleşme sorununda tedavi nedir?

Diyabet hastalarında da diğer hastalarda olduğu gibi

1.Ağızdan alınan ilaçlar

2.Penise şok dalga Tedavisi (EDSWT)

3. Penise enjeksiyon Tedavisi(İntrakavernozal enjeksiyon)

4.Vakum cihazı kullanımı

5.Penis Protez Uygulaması olarak bir tedavi sıralaması yapılabilir.

Tedavi seçiminde sertleşme sorunu düzeyi, hastanın kullandığı diğer ilaçlar, geçirilmiş ameliyatlar ve varolan diğer rahatsızlıklar önem teşkil eder.

Op.Dr.Murat ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :3 Nişantaşı İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

Web: www.muradceltik.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler