HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sertleşememe sorunu tedavisi

Cinsellik hayatın bir gerçeğidir, erkek cinselliğinde penisin sertleşmesi olayın temelini oluşturmaktadır.

Sertleşememe sorunu tedavisi

Sertleşme sorunu her yaşta görülebilmesine rağmen özellikle 40- 60 yaş arasında % 59 sıklığında görüldüğü belirlenmiştir.

Sertleşme sorunu tedavisinde sıkıntıya sebep olan durumların belirlenmesi gerekir. Bu sebeple hastalardan öncelikli olarak hastalığın başlangıç hikayesi öğrenilir, sorunun ne kadar süredir olduğu ve şiddeti gibi bir çok ayrıntının belirlenmesi gerekir. Ayrıntılı hikaye sonrası hastadan kan alınarak ayrıntılı kan analizi yapılmalıdır. Burada yapılan tetkiklerde herhangi bir hastalık tespit edilirse konu ile ilgilenen bölüm doktoruna yönlendirilerek tedavisi verilir. Gerek duyulan hastalarda penil doppler ultrason testi yapılarak penis damar yapısı belirlenir, damarsal bir bozukluk var mı ortaya konulur.

Tedavide bir çok yöntem vardır ve 4-5 başlık altında toplanabilir;

1. Ağızdan alınan ilaçlar:

Tadalafil, Sildenafil, Vardenafil gibi ilaçlar ve fitoterapi ilaçları denilen bitkisel kökenli ilaç tedavileri bu gruba girer. Bu grup ilaçlar cinsel ilişki öncesi alınarak sertleşme sağlanabildiği gibi ilişki olmadığı halde düzenli kullanılarak tedavi edici etkisinden faydalanılır. Bu tür ilaçlar mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır.

2. Penise Şok Dalga Tedavisi (EDSWT) :

Son 3-4 yıl içerisinde kullanılmaya başlanan ve direkt penise uygulanarak yapılan bir tedavi yöntemidir. Penisteki damarların genişlemesine ve yeni damar oluşumunu sağlayarak penis sertliğini arttıran bir yöntemdir. Hastalara 6 , 12 veya 24 seans şeklinde uygulanır. Bu seanslar haftada 2 gün, 3 gün veya her gün şeklinde uygulanır. EDSWT yönteminin bilinen bir yan etkisi yoktur, işlem sırasında ağrı duyulmaz.

Şekil 1 : Penise şok dalga tedavisinin Uygulama bölgeleri

Şekil 2: Penise Şok Dalga Tedavi Cihazı (EDSWT-ED1000)

3 .Penise İlaç Uygulaması: Penise ilaç uygulamaları iğne ile direk penise ilaç yapılması veya penis ucundaki idrar deliğinden jel şeklindeki ilacın uygulanması şeklinde olur. İğne yardımı ile veya direkt idrar kanalından jel şeklinde yapılan ilaçların birkaç çeşidi vardır. Özellikle iğne ile uygulanan ilaçlarda hastaya işlemin yapılması birkaç uygulamayla öğretilir ve hasta ilişki öncesi ilaç uygulaması yaparak penisin sertleşmesini sağlayabilir.

4. Penis Vakum Cihazı Uygulaması: Penise uygulanan vakum cihazı ile sertleşme sağlanır silikon halka penis köküne yerleştirilerek sertleşme sağlanır ve cinsel ilişki için yeterli sertlik sağlanmış olur. Belirli hastalarda uygulanabilen bir yöntemdir.

5. Penis Protez Uygulaması : Penis protezi diğer tedavi yöntemleri uygulanamadığında ya da o tedavilerle yeterli sertlik sağlanamadığı durumlarda uygulanır. Penis protezinin pompalı ve katlanabilir türde çeşitleri vardır. En ideali pompalı üç parçalı protezlerdir. Protezler ameliyatla yerleştirilir. Operasyon 1-1.5 saat sürer, operasyondan 45 gün sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Enfeksiyon riski günümüzde çok az görülmektedir.

Şekil 3: Üç parçalı şişirilebilir penis protezi

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Web: www.muradceltik.com

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler