HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sertleşme sorununda her zaman bir çözüm vardır

Hiç kimse kendisinde bir sorun olabileceğini kabul etmek istemez.

Sertleşme sorununda her zaman bir çözüm vardır

Sertleşme sorunu kişi üzerinde çok büyük bir baskı oluşturur. Bir kez bile olsa başarısızlık yaşayan kişi daha sonraki cinsel ilişkiye cesaret etmekte zorlanır, tekrar aynı sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağını düşünür, bu korku ve endişe sorunun daha fazla bir şekilde oluşmasına yardım eder.

Sertleşme sorununda bir çok tedavi seçeneği vardır. Bu tedavi seçenekleri hastanın probleminin ağırlığına, kişide varolan hastalıklara, kullandığı ilaçlara göre tercih edilir. Ağızdan alınan ilaçlar, iğne tedavisi, şok dalga tedavisi, vakum tedavisi, hormon tedavisi ve son seçenek olarak da penis protezi sayılabilir.

1. AĞIZDAN ALINAN İLAÇLAR :

Ağızdan alınan ilaçları kişiler genelde doktora başvurmadan önce denemektedirler fakat bu hiç önerilemeyen bir durumdur. Çünkü hastanın kullandığı başka ilaçlar varsa( Tansiyon ve Kalp ilaçları gibi) bunlar sertleşme için kullanacağı ilaçlarla etkileşime girip kişide çok ciddi sorunlara (hipotansiyon, kalp krizi v.b.) yol açabilir. Bu sebeple bu tür ilaçlar doktor kontrolü olmadan kullanılmamalıdır.

2. PENİSE ENJEKSİYON UYGULAMASI :

Penise iğne tedavisi, ağızdan alınan ilaçları kullanamayan, kullanmaması gereken ve ilaçların işe yaramadığı kişilerde tercih edilir. Hastaya iğne ile ilaç yapılması birebir uygulamayla öğretilir. Hasta cinsel ilişkiden önce uygulayarak cinsel birleşmeyi gerçekleştirebilir. İlaç doz ayarlaması yapılarak kişiye uygun doz tespit edilir.

Şekil 1: Penise enjeksiyon uygulaması

3. PENİSE ŞOK DALGA TEDAVİSİ (ED1000) :

Penise şok dalga tedavisi (ED1000) 3-4 yıldır uygulanmaya başlayan, peniste yeni damar oluşumu sağlayan bir yöntemdir. Hastalığın ağırlığına göre 6, 12 veya 24 seans uygulanabilir. İşlem her gün haftada 2-3 kez olacak şekilde uygulanabilir. İşlem yapıldıktan sonra kişi günlük işlerini yapabilir.

Şekil 2 : ED1000 cihazı (Penise Şok Dalga Cihazı)

4. VAKUM CİHAZI UYGULAMASI

Vakum cihaz uygulaması belli hastalarda kullanılan bir yöntemdir. İlişkiden önce penis negatif basınçla ereksiyona getirilip, penis köküne lastik bir bant yerleştirilerek sertliğin kaybolması engellenmeye çalışılır. Penis köküne konulan bant en fazla 30 dakika kalabilmektedir. Kanama bozukluğu olanlarda kullanılamaz.

şekil 2 : vakum cihazı

5. PENİS PROTEZİ UYGULAMASI

Penis protezi sertleşme sorunu tedavisinde son seçenektir. Penis protezi takıldıktan sonra geri dönüş ihtimali yoktur. Penis protezinin katlanabilir (tek parçalı) ve pompalı (çok parçalı) tipler vardır. Çok parçalı protezlerin 2 parçalı ve 3 parçalı tipleri vardır. Katlanabilir protezler, her zaman serttir, kıvrılabilir özelliğe sahiptirler, ilişki sırasında düzleştirilirler, bu şekilde ilişki gerçekleştirilebilir.

Şekil 1 : Penis Protezi Tek Parçalı (Katlanabilir protez)

Pompalı penis protezleri şişirilebilir özelliğe sahiptirler. İlişki öncesi pompasına basılarak protez sert hale getirilir, bu şekilde 18 yaşındaki düzeyde penis sertliği sağlanır ve cinsel ilişki gerçekleştirilebilir.

-Penis Protezi sertleşme sorununda kesin çözümdür.

-Penis protezi dıştan görülmez, partner bilmiyorsa anlayamaz.

-His, arzu, zevk alma durumlarında değişiklik olmaz.

-Kişi boşalsa bile eşi boşalana kadar cinsel ilişkiye devam edebilir.

-Penis protezi her yaşta hastaya ameliyatla takılabilir.

Şekil 2 : Çok Parçalı Penis Protez (Pompalı Protez)

Bu tedaviler içerisinde son seçenek olarak kullandığımız penis protez uygulaması en etkili tedavi seçeneğidir.

Penis protezi ameliyatla penis içine yerleştirilmekte cinsel ilişki öncesi protez şişirilerek cinsel ilişki sağlanabilmektedir. Penis protezi her hastada cinsel ilişki için yeterli sertliği sağlamaktadır.

Penis protezinden geri dönüşün olmaması son tercih olarak kullanılmasında çok önemli bir etkendir. Penis protezi operasyonunda enfeksiyon oranı % 0.5 gibi düşük bir oranda görülmektedir. Operasyon öncesi alınan tedbirlerle hemen hemen enfeksiyon oranı sıfırlı değerlere indirilebilmektedir..

Penis protezleri ameliyatlarında görülen komplikasyonlar teknik gelişmeler ve ciddi önlemler sayesinde günümüzde yok denecek kadar azdır. Fakat yine de penis protezi ameliyatı olacak hastaların bütün bu ihtimalleri akıllarında tutmaları yerinde olacaktır.

Penis protezlerinin takılması sonrası hasta ve partner memnuniyetinin değerlendirildiği anketlerde hastalarda % 90’lara yakın memnuniyet olurken, partnerlerde % 80 oranında memnuniyet olduğu belirtilmiştir.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Tel : 0 212 234 58 55

Cep: 536 886 12 96

web: www.muradceltik.com

facebook: www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler