HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sütun gibi bacaklara sahip olmak artık hayal değil

Kadınların vücudunda estetik ve çekici bir görünüm için bacaklar önemli yer tutuyor.

Sütun gibi bacaklara sahip olmak artık hayal değil

Bacakların; aşırı ince veya aşırı kalın olduğu durumlarda, çarpık bacak sorunlarında veya sarkma gibi şikayetler durumunda bacak estetiği operasyonu ile istenilen forma kavuşturulmaktadır. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu : " Bacak estetiğinde amaç ayak bileklerinden kalçaya kadar bacakları daha çekici hale getirerek kusursuz bacaklara sahip olunabileceğini " anlattı.

Bacak Estetiğine Hangi Şikayetle Başvuruluyor ?

Günümüzde bacak estetiğine; bacaklarının şeklinden memnun olmayan, diz altında ve ayak bileklerinde kemik kalınlığından ziyade yumuşak dokuda kalınlığı bulunan, parantez bacak görünümlü olanlar, aşırı ince veya aşırı kalın ve yağlı olması, asimetrik görünüm gibi nedenlerden dolayı bacak estetiği operasyonuna başvuruluyor.

Özellikle bayanlarda genel vücut algısında önemli yer tutan, iş ve günlük yaşamlarında bacak bölgesini gösteren kıyafetler giyme gereksinimi daha fazla duyarlar. Dolayısıyla bayanlar bacakları konusunda çok hassastır. Böylelikle gerek günlük ve iş hayatındaki elbiseleri gerekse istediği plaj kıyafetleri giyememesinden dolayı özgüven kaybı yaşatmaktadır.

Bacak Estetiğinde Hangi Yöntem Kullanılmaktadır ?

Genel anestezi altında 1-3 saat arası sürebilen operasyonlardır. Hastanın bacak yapısı ve hastanın ihtiyaçlarına göre tekniklerden biri veya bir kaçı kombine halde uygulanabilir. Yağ şekillendirme ile basen, uyluk içleri, diz içleri ve ayak bileği çevresine liposuction işlemi uygulanır. Gerekli bölgelere yağ transferi yapılabilir. Çok ince bacaklarda dizin arkasından 2 cm lik kesiler ile girilerek baldırlara özel tasarlanmış silikon protezler takılabilir. . Bacak şeklini vücuda uygun ve güzel bir yapıya ulaştırmak için bacağa yağ enjeksiyonları veya silikonlu protezler ile uygulanarak gerçekleştirilebilir Fazla kilo alıp verme sonrasında özellikle bacak içlerinde biriken fazla cildin alınması için uyluk germe operasyonu yapılabilir. Bu operasyonda uyluk iç yüzlerinde izler zamanla silikleşecektir. Böylelikle bacaklara; estetik görünümlü ,uyumlu ve çekici bir hal kazandırılır.

Bacak Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Hastalar genelde ertesi gün taburcu olurlar. İkinci gün banyo yapılabilir. İlk üç hafta hastaların bacaklarına uygun sıkılıkta, çorap gibi korselerin takılması önerilir. Yağ şekillendirilmesi yapılan alanlarda hafif morluklar olabilir. Üç haftanın sonunda bu morluklar kaybolur. Ödemin hızlıca azaltılması için hastaların bacakları altında yastık ile yatmaları önerilir. Baldır protezi uygulanmışsa ilk üç hafta hareketlerin bir miktar kısıtlanması önerilir. İlk altı hafta spor aktiviteleri kısıtlanır. Ameliyattan sonraki aylarda ödemlerin daha hızlı inmesi için lenf drenaj masajları önerilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler