HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tedaviye rağmen ağrıdan kurtulamayanlar için yeni umut

Dünyada ve ülkemizde kronik ağrı çekenlerin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazladır

Tedaviye rağmen  ağrıdan kurtulamayanlar için yeni umut

Ağrı kişinin hayat kalitesini sandığımızdan daha fazla bozar.Kişiyi depresyona sokar ve iş verimini, sosyal yaşamını olumsuz yönde etkiler. Hastalar doktor doktor gezer ve sonra ağrılı hayata razı olur fakat her zaman bir arayış içinde olurlar.

Ülkemizde en çok bel, boyun, sırt ve diz ağrısı çekenler vardır. Yapılan tetkikler sonucunda ağrıya neden olacak herhangi bir sebebe rastlanmazsa ağrı için basit ağrı kesiciler ve bazen yanında bir antidepressan verilir. Evet bunlar ağrı için olumlu etkisi olan tedavilerdir fakat kişiye ağrı duygusunu yaşatan bir vücut bölgesi de vardır. Asıl tedavi ağrının kaynaklandığı vücut bölgesindeki ağrının yok edilmesidir.

Ağrının kaynağı o bölgedeki kasların istem dışı kasılması, dokudaki ödem,doku hasarı ...gibi sebeplerdir. Bunlar giderilmeden ağrı geçmez sadece üstü ortülür. Bu ağrı türleri içinde ensık rastlanan FİBROMYALJİ hastalığında görülen ağrı türüdür.

Öncelikle ağrıya sebep olacak tüm hastalıkların uzman bir hekim tarafından dışlanması lazım. Ağrıda kullanılan klasik tedavinin yanında ağrılı bölgedeki sorunu çözmek son yıllarda gelişmiş ülkelerde kullanılan LAZER TEDAVİSİ ağrı tedavisinde büyük başarı sağlamıştır.

Ağrılı bölgeye lazer uygulamak, o bölgedeki ödemi çöze dolaşımı hızlandırarak kas spazmını çözer. Böylece ağrıya sebep ola kas kasılmaları ve ödem ortadan kalkar. Yaklaşık 10 seans yapılan bu uygulama tedavi ile desteklenirse ağrı ortadan kalkar.

Prof. Dr. Serdar Dağ
Nörolog

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler