HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Tuzlamba' ve 'tuz sabun' için 'şifa kaynağı' iddiası

Kaya tuzundan yapılan ‘Tuzlamba’ların içindeki ampulün yandığında, ısınan tuzun havaya eksi iyon dağıttığı bunların mekandaki havayı yüzde 300 oranında daha temiz hale getirdiği öne sürüldü.

‘Tuzlamba' ve 'tuz sabun' için 'şifa kaynağı' iddiası

Kayseri’de açılan Yöresel Ürünler Fuarı’nda tanıtılan ‘Tuzlamba’lar hakkında bilgi veren firma yetkilileri, ’Tuzlamba', içerisinde bulunan ampulün yanmasıyla ısındığı, bunun sonucunda havaya eksi iyon dağıttığı iddia edildi. 3 kiloluk bir tuzlamba, yeterli ısıya ulaştığında 100 metrekarelik bir mekanın havasını yüzde 300 oranında daha temiz hale getirdiği bildirildi.

Tuzlambanın, hava kalitesini artırdığı için özellikle solunum yolu hastalıkları olan astım, bronşit, nefes darlığı, horlama gibi rahatsızlıklarda kullanıldığı biliniyor. Tuzlambaların yaydığı eksi iyonların, havadaki tozları, polenleri ve bakterileri temizlediği, alerjik rahatsızlıklara astım hastalarına, bağışıklık sistemi zayıf olanlara, soğuk algınlığına, migren sorununa, saman nezlesine, mevsimsel rahatsızlıklara ve horlama problemlerine de bire bir yararlı olduğu öne sürüldü. Tuzlambanın bunların dışında havadaki koku ve nemi, sigaranın etkilerini azalttığı, rahat bir uyku ortamı sağladığı ayrıca yaraların iyileşme sürecini hızlandırdığı iddia edildi.

Çankırı’daki tuz mağarasında ender bulunan kristal kaya tuzları, tuzlambanın yanı sıra, sabun formunda ‘Tuz Sabun’ olarak da hazırlanıp piyasaya sürülüyor. Tuz sabunun ter kokusunu önlediği, yağların parçalanmasına yardımcı olduğu, cildin nem dengesini, gözenekleri açarak sivilce ve siyah noktaların giderilmesini, sedef ve mantar gibi bakterisel cilt rahatsızlıklarının giderilmesini sağladığı, selülit ve çatlakları giderdiği öne sürüldü. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler