HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlülerin güzel gülmelerinin sırrı: "Da Vinci Kaplamaları"

Ünlülerin güzel gülmelerinin sırrı: "Da Vinci Kaplamaları"

Daha güzel güzel görünmek ya da zamana meydan okumak için binlerce insan vücuduna estetik yaptırmayı tercih ediyor.

Aslında vücut görünüşü ne kadar güzel olursa olsun, gülümserken sıkıntı yaşıyor ve gülüşünüzü saklama ihtiyacı hissediyorsanız istediğiniz görüntüye henüz ulaşılmamışsınız demektir.

Konunun uzmanı diş hekimleri, bu konuda sıkıntı yaşayan birçok kişinin sorununa farklı ve yeni çözümler üretme yoluna gidiyor. Ve uzman doktorların elinde dişler ışık saçan bir tablo gibi kusursuz hale getiriliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ DA VİNCİ KAPLAMALARI TÜRKİYE'DE

Da Vinci Estetik İşlemi:

Dünyada çok sık tercih edilen Da Vinci kaplamaları kişinin bambaşka bir gülüşe ve görüntüye sahip olmasını sağlıyor.

Bu tekniği hayata geçiren kişi ise ;Brad Pitt, Catherine Zeta Jones ve Angeline Jolie gibi birçok ünlünün doktoru diş hekimi Dr. William Dorffman.

Dr. Dorffman aynı zamanda birçok kişinin merakla izlediği "Extreme Makeover-Beni Baştan Yarat" programında büyük değişim geçiren hastalkarın yüzlerindeki gülümseyişin de tasarlayıcısı.

Doktor Çağdaş Kışlaoğlu, tekniğin yaratıcısı Doktor William Dorffman ile bir süre Amerika'da çalışmalar yaptıktan sonra tekniği Türkiye'de de başarılı şekilde uyguluyor. Doktor Kışlaoğlu, gereken durumlarda, hastalarından aldığı ölçüleri Amerika'daki Davinci laboratuvarlarına göndererek porselenleri Amerika'da hazırlatarak hastalarına uyguluyor.

Da Vinci Estetik işlemi nasıl uygulanır?

Bu işlem, tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış bir porselen tabakasının dişin ön yüzüne yapıştırılması işlemidir. Porselenden imal edilen bu kaplamalar ortalama 0,7mm kalınlığında, ışık geçirgenliğine sahiptir. Mevcut bir diş üzerine mükemmel bir uyum ve hassasiyetle hazırlanıp yerleştirilir. Porselen lamina uygulanacak dişlerde az miktarda da olsa bir aşındırma yapmak gerekir, bu yapılan aşındırma oranı dişin formuyla, rengiyle, konumuyla doğru orantılı olarak belirlenir.

Dişlerin formunun daha önceden mumdan dişler hazırlanarak görülmesi:

Hazırlanan dişlerin ölçüsü alındıktan sonra laboratuarda özel olarak hekimin ve hastanın belirlediği formda dişler mumdan hazırlanır. Bu dişler hastanın ağzında tek tek denenir ve nasıl durduğu gösterilir, bu işleme "prova" adı verilir. Prova için hazırlanmış mumdan dişler hastanın ve hekimin ortak onayından sonra, onaylanan formun aynısının porselen hali yapılır. Bu yöntem sayesinde mum üzerinde hastanın ya da hekimin arzu ettiği değişiklikler yapılır ve porselen istenen haline gelmiş, mükemmel gülüş yakalanmış olur. Hasta bu tedavinin sonucunda nasıl bir görünüme kavuşağını bilir.

Bilinmesi gerekenler

Ön dişlerdeki aralıkların kapatılmasında, çarpma sonucu oluşan kırıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı aşırı

koyu renkli dişlerde ve çürük olması ya da çapraşıklık nedeniyle porselen kaplanması gereken durumlarda da uygulanır.

Herkese uygulanabilmekle beraber çene bozuklukları, tırnak yeme, kalem ısırma gibi alışkanlıklar sonucu ileri derecede diş eti tahribatlarının mevcut olduğu durumlarda uygulanmaz.

Nelere dikkat etmek gerekir?

Oldukça hassas bir tekniktir. İyi bir klinik ve laboratuar çalışması gerektirir. Hekimin ve diş teknisyeninin bu konu üzerine teknik bilgisinin ve estetik görüşünün ve yeteneğinin gelişmiş olması gerekir. Dayanıklılığını arttırmak için çok sert gıdaları ısırmaktan ve tırnak yeme alışkanlığından vazgeçmek gerekir.

Tedavi süresi

Tedavinin laboratuvar aşaması 7 - 10 gündür. Ancak dudakların yeni görünüme uyum sağlaması 3 - 4 haftayı bulabilir. Bu uyum süresince bazı dudak egzersizleri ve yüksek sesle okuma tavsiye edilir.

İyi bir ağız bakımıyla yıllarca kendi dişiniz gibi kullanılabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler