HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Varis çorabı iyileştirir mi ?

Varis, artık günümüzde en yaygın hastalıklardan biri haline geldi.

Varis çorabı iyileştirir mi ?

Varislerinden hem görsel (estetik) anlamda şikayetleri olan, hem de hastalığın neden olduğu ağrı, kramp, sızı, kaşıntı ve ödem gibi sorunları da yaşayan hastaların en büyük korkusu ise varis ameliyatıdır.

Tedavi amacıyla yapılan ameliyatların, hastanın günlük, sosyal ve profesyonel hayatında yarattığı sıkıntılar, aynı zamanda ameliyat olmanın vermiş olduğu huzursuzluk ve korkular, ameliyat sonrası yaşanan uzun süren ve sancılı geçen toparlanma süreci nedeniyle, hastalar varisleri için daha farklı yöntemlere başvurmaktadırlar. Bu yöntemlerin en bilinir ve yaygın olanı da varis çoraplarıdır.

Peki varis çoraplarının iyileştirici bir özelliği var mıdır ?

Varis çorapları, hastaların varisle mücadelelerinde, tedavi olmak umuduyla buldukları geçici bir çözümdür. Maalesef, tedavi edici hiçbir özelliği olmayıp, sadece varislerin neden olduğu sıkıntıları hafifletici ve rahatlatıcı özellikleri bulunmaktadır.

Genelde devlet hastanelerinde muayene sonrasında, tavsiye edilen ve hatta reçete edilen varis çorapları, tedavi etmek amacıyla değil de tedaviyi ötelemek ve bu süreçte hastanın da şikayetlerini azaltmak için kullandırılır. Varis çorabı kullanan hastaların bilmesi gereken en önemli konu da, o çorapların onları iyileştirmediğidir.

Öyleyse varis çorapları ne işe yarar ?

Varis hastalığınızın neden olduğu, ağrı, kramp, ödem ve sızı gibi şikayetleri geçici olarak azaltmaya yarar. Pek tabi ki, varisleriniz orada durduğu sürece, geçici rahatlama hissi vermekten de öteye gidememektedir.

Varis çorabı, varislerinizin ilerlemesini yavaşlatır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olduğundan, yeni varis oluşumunu engelleyebilmektedir. Özellikle hamilelik ve emzirme dönemlerinde, o süreçte tedavi edilemeyen kadın hastalarımızın şikayetlerini azaltmak ve varislerinin ilerlemesini yavaşlatmak için bu çorabı kullanmasını tavsiye ederiz.

Varis çorabını zevkime göre alabilir miyim diye soranlar olabilir.

Bir uzman doktor tavsiyesi ve yönlendirmesi ile varis çorabınızı almalısınız. Varis çorapları farklı basınç noktaları oluştururlar ve yanlış ürünlerin kullanımı kaş yapayım derken göz çıkartabilir, size zarar olarak da dönebilir. Hayat kalitenizi arttırmak isterken, hayat daha da çekilmez hale gelebilir. Her bacağa da varis çorabı uygun olmayabilir. Bacak yapınıza göre kaliteli ürünler tercih edilmeli ve hatta özel üretim çoraplar kullanılmalıdır. Mutlaka öncesinde bir uzmana muayene olmalısınız ve o uzman doktorun tavsiyelerine uymalısınız.

Varislerinizi tedavi ettirmekten korkmayın, varis çorabı gibi geçiştirici yöntemlerden vazgeçin!

Varisler artık ameliyat olmadan, hastaneye yatış gerektirmeden, hastanın günlük hayat akışlarında herhangi bir aksamaya neden olmadan, 15-20 dakikalık tedavi seanslarıyla çok daha yeni, ileri, etkili ve konforlu yöntemlerle tedavi edilebilmektedir. Hastalar varis çorapları yerine, aslında ameliyatsız tedavi yöntemlerine yönelmelidir.

Ameliyattan korkuyorum, o kadar çileyi çekemem, varis çorabı kullanmak bile başlı başına bir eziyet diye düşünen hisseden varis hastaları, genel ya da lokal anestezi uygulamasına ihtiyaç olmadan, cerrahi bir işlem uygulanmadan yapılan skleroterapi, mikroskleroterapi, köpük, radyo frekans ve lazer gibi yöntemlerle çok daha konforlu, hızlı, kolay ve kalıcı bir şekilde tedavi edilebilir. Hastalarımız bu yöntemleri araştırmalıdır.

Hastalığınızı ötelemeyin, tedavi ettirin...

Op. Dr. Mustafa BOLAT,

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı

www.medicalart.gen.tr

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler