HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vaser 4 D ile kum saati bedenler

Özellikle bölgesel yağlanmalardan rahatsız olanların imdadına yetişen liposuction uygulamasının son yeniliği olan yöntem, yağları yok etmekle kalmıyor, kum saati beden formunun oluşturuyor.

Vaser 4 D ile kum saati bedenler

Vaser 4D tekniğinin, vaser olarak bilinen ultrasonik liposuction işleminin en son yeniliği olduğunu belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar yöntemin, estetikte yeni bir tedavi olduğunu söyledi ve kum saati bedenler konusunda sorularımızı yanıtladı:

Kum saati bedene sahip olmak neden önemli ?

Eş seçerken erkek genleri farkında olmadan sağlıklı ve üreme kapasitesi daha fazla olan beden tiplerine yöneliyor. Bunun kum saati beden tipi yani belin ince kalçaların daha belirgin olduğu beden tipi olduğu belirlenmiştir. Bunun altında bilimsel gerçeklerde bulunmuştur. Kalçalara özel uzun zincirli çoklu yağ asitlerinin bu tür kadınların çocuklarının daha akıllı olduğu da belirlenmiştir. Bu tip yağlar çocuk beyin gelişiminde önemli.

Bel kalça oranı özellikle 0.7 ile 0.8 arasında olanlar bu konuda oldukça şanslı.

Yaşla birlikte kum saati bedende bozulduğu için bu tür beden tiplerinin erkek genleri tarafından tercihi de azalıyor. Sadece daha güzel bir bedene sahip olmak değil erkekler tarafından eş olarak tercih edilme şansları da artıyor.

Kum saati beden nasıl yapılıyor ?

Bunun için vaser 4D teknolojisi kullanılıyor. Öncelikle bel ve karından maksimum yağ olabildiğince kansız ve koruyarak alınıyor. Bu teknolojide yağ önce içerde parçalanıyor, sonra kolayca çekiliyor. Deri altı damarlar ve bağ dokusu olabildiğince korunduğu için işlem sonrası sarkma ya da düzensiz iyileşmeyi de önlemiş oluyor. Kas yapısı gelişmiş kişilerde spor yapmış gibi bir beden silüeti de oluşturmak mümkün. Çıkan yağlar mikrofat tekniğine uygun kalçaya enjekte ediliyor.

İşlem sonrası iyileşme nasıl ?

Dikişsiz ve dokuları koruyucu bir işlem olduğu için klasik yöntemlere göre iyileşme daha hızlı. Korse giyilen bir dönem var, sonuç hemen görülebilir. Tam olarak oturması bir kaç ayı bulur.

Kalçalara verilen yağ kalıcı mıdır ?

Bu yöntemle alınan ve mikrofat tekniğine uygun verilen yağ hücre enjeksiyonlarında tutan hücre sayısı çok daha yüksek ve kalıcı.

Bu yöntem ile ne tür kazançlar sağlanmış oluyor ?

Kıyafet estetiği çok artar. Beden siliüeti olumlu olarak değişir. Kişiye daha genç bir görüntü verir. Hiç bir yabancı madde kullanılmadan beden doğal bir şekilde şekillendirilmiş olur. Bel ve kalça oranı ile bel-kalça açısı ideal sınırlarda oluşur. Bütün bunlar düşünüldüğünde vaser 4D ile kum saati beden formunun oluşturulması aslında beden heykeltıraşlığıdır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler