HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vücudunuz daha ince görünebilir

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, vücut inceltme estetikleri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Vücudunuz daha ince görünebilir

Doğumdan hemen sonra anneler eski kıyafetlerini giyebilmek ister ama hastaneden eve dönen annelerin çoğu ayna karşısına geçtiklerinde kendilerini hala hamileymiş gibi görürler. Karın büyüdükçe, orada bulunan iki dikey kas ayrılır, bu kasların arasında bulunan ve fasya adi verilen sert doku gerilir. Bu kasları egzersizle güçlendirebilirsiniz ama fasyayı sıkılaştırmak için cerrahi müdahaleden başka bir çözümünüz yok.

Sporla olmuyorsa çözümünüz: Lazer Liposuction

Bazıları için yağların oluşturduğu çıkıntılar büyük bir sorundur. Uygun bir diyet ve yeterli egzersizle olması gereken sonucu ulaşılamadığı durumlarda lazer liposuction uygulanabilir. Bu işlem ile 3 mm’den daha ince kanüllerle bu bölgelere lazer liposuction uygulanabilir. Bu kesi izleri iyileşme sürecinin sonunda neredeyse gözle görülmez hale gelirler. Lazer enerjisi ile önce yağ dokusu parçalanır. Kanüller aracılığıyla ve hafif bir basınçla yağ dokularınızı gevşeterek dışarı çıkarılır. İkinci aşamada lazer enerjisi ile deride sıkılaşma yapılır. İşlem sonrasında vücut şeklinizin daha iyi olması için iki hafta boyunca korse giymeniz gerekir.

Egzersiz çok fayda sağlar

Egzersiz yapılmadığı sürece liposuction yaptırsanız bile istediğiniz sonuca ulaşamaz ya da koruyamazsınız. Sporun ve dengeli beslenmenin fit kalmanızın yanı sıra cilt kalitenizi de etkileyeceğini unutmayın. Liposuctiondan önce ideal kilonuza en az 10 kilo yaklaşmanız tavsiye edilir. Liposuctionla fazla yağlar vücuttan alınır ama gevşek dokuya ve deri fazlalığına bir şey yapılamaz.

Popo estetiği ve kalça kaldırma

Yoğun egzersiz yapılsa bile popo bölgesinde depolanan yağları eritmek son derece zordur. Liposuction kalçalarınızı şekillendirmenin yanı sıra çevresindeki uyluk, sırt ve bacak arkası gibi bölgelere de uygulanarak daha ince bir görünüme kavuşmanızı sağlayabilir. Kalça ve uyluklarınızda fazladan birkaç kilo oluştuysa ve poponuz doğum kilolarınızı verdikten sonra hacim kaybettiyse yağ transferi sizin için de ideal bir çözüm olabilir. Nano ve mikro yağ enjeksiyonu teknikleri ile alınan yağlar, gerekli bölgelere enjekte edilerek pop ve kalça yeniden şekillendirilir.

Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler