HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaz geldi şimdi gözlüklerinizden ve lenslerinizden kurtulun!

Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu bu hafta sizlere gözlüklerinizden ve lenslerinizden kurtulmanın yolunu anlatıyor

Yaz geldi şimdi gözlüklerinizden ve lenslerinizden kurtulun!

Görme sorunu yaşayan kişilerin en büyük problemi, bir hayat boyu kullanmaya mahkum oldukları gözlükleridir. Birçok insan, gözlüğün estetik görünümlerini bozduğu için lens kullanmayı tercih ediyor. Ancak gözlük kullanmanın da lens kullanmanın da bazı sıkıntıları bulunuyor. İyi bir görmeye sahip olabilmek için tek çare numaralı gözlük ya da reçeteli lensler kullanmak değil. Daha konforlu bir hayat sürmek, “Gözlüğüm nerede? Camı kirlenmiş. Kenarlarının vidası gevşemiş. Lensten gözüm kurumuş. Lensimi temizlemeliyim.” gibi sıkıntılar yaşamamak için excimer laser ile gözlük ve lens sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Excimer laser yaptırma ihtiyacı yazın daha çok artıyor.

Çünkü yazın denizde, havuzda yüzmek, güneşlenmek, güneş gözlüğü ile güneşin altında dolaşmak, su sporları yapmak, numaralı gözlüklerle veya lenslerle oldukça zor. Oysa 50 saniyeden çok kısa süren excimer laser ile miyop, hipermetrop ve astigmat ortadan kalkarak lens ya da gözlük kullanmadan yazın istenilen aktiviteler özgürce yapılabiliyor. Excimer laser ameliyatından sonra kişi ertesi gün televizyon seyredebiliyor, arabaya binebiliyor, bilgisayar kullanabiliyor. 15 gün sonunda ise denize veya havuza girebilmek mümkündür.

Bu yazı daha keyifli hale getirmeye ne dersiniz?

1- Yaz boyunca gözlük takmanın en rahatsız edici yanı, uygun bir güneş gözlüğü bulmak zorunluluğudur. Örneğin; numaralı gözlüklere uyacak tak-çıkar güneş gözlüğü camları almak zorunluluğu bulunuyor. Ya da göz numarasına uygun güneş gözlüğü yaptırmak da ayrı bir sorun teşkil ediyor. O zaman da bütün gün 2 set güneş gözlüğü taşıma zahmeti bulunuyor. Excimer laser ile güneş gözlüğü sorunu ortadan kalkıyor ve istenilen tarzda güneş gözlüğü seçmek, kişiye bağlı oluyor.

2- Excimer laser yaptırmanın en iyi yönlerinden bir tanesi de havuzun, denizin keyfini doyasıya çıkarabilme fırsatı vermesidir. Çünkü denize, havuza girilmeden önce lensler ve gözlük çıkarılınca etrafı rahatça göremem sorunu ortaya çıkıyor. Oysa gözlükten, lenslerden kurtularak havuzun, denizin tadını çıkarabilmek mümkün.

3- Yine su sporlarını da özgürce yapabilmek mümkün. Excimer laser, sörf, yelken, su kayağı, şnorkel ile yüzme gibi pek çok çeşitli aktiviteye katılma fırsatı tanıyor. Yalnız bu aktiviteleri yapabilmek için en az 2 hafta öncesinde excimer laserin yaptırılmış olması gerekiyor.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: drozerkavalcioglu@mynet.com

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler