HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yazın yaşlanma etkilerini cildinizden silin

Yaz mevsimde güneş ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kalırız.

Yazın yaşlanma etkilerini cildinizden silin

Güneş ışınlarından ne kadar çok korunmaya çalışsak da, evden işe giderken, yürüyüşe çıktığımızda dahi dik gelen güneş ışınları yoluyla cilt ve cilt altı dokumuzda güneş hasarı oluşabilir.

Güneş ışınları cilt altı dokumuzu oluşturan bağ dokumuzda gevşemelere neden olabilir. Bu gevşemelerin etkisi ile özellikle yanaklarda, göz kapaklarında, burundan yanaklara doğu uzanan hatta, boyunda sarkmalar oluşmaya başlar. Genç yaşlarda bu sarkmalar hemen oluşmasa da; uzun yıllar özellikle korunmasız güneş ışınlarına maruz kalırsak, yıllar içerisinde sarkmalar daha belirgin hale gelir. Ciltte oluşan sarkmalar, kişiyi olduğu yaştan daha yaşlı gösterir. Ayrıca daha yorgun, sinirli ya da mutsuz bir ifadeye neden olabilir. Bu nedenle henüz sarkmalar çok yoğunlaşmadan yapılacak doğru tedavi yöntemleri ile kişi çok daha genç gözükebilir.

Günümüzde sarkma tedavisinde ameliyatsız yöntemler daha tercih edilir hale gelmiştir. Bunun sebepleri arasında: ameliyat öncesi anestezi almak gerekliliği, ameliyat sonrası işe ya da sosyal hayata dönmenin zaman alması, ameliyat sonrasında belli bir nekahat döneminin olması, ameliyatın komplikasyon risklerinin olması sayılabilir. Ameliyatsız yüz germe işlemlerine tüm bu sebeplerden dolayı günden güne talep artmaktadır.

Ameliyatsız yüz germe tedavileri sayesinde, kişi tedavisini çok kısa bir vakit ayırarak yaptırabilir, işlem öncesinde herhangi bir anesteziye ihtiyaç olmaz, işlem sonrasında sosyal hayata kaldığı yerden devam edilebilir. Ayrıca ameliyatsız tedavi yöntemleri çok kolaydır ve sonrasında herhangi bir komplikasyon riski bulunmamaktadır.

Ameliyatsız yüz germe amacıyla yapılan sarkma tedavisinde en sık kullanılan teknoloji radyofrekans tedavisidir. Radyofrekans enerjisi cilt altında ısıya dönüşerek, sarkmalara neden olan bağ doku liflerinin toparlanmasını sağlamaktadır. Radyofrekans enerjisi çok yüksek dozlarda kullanıldığında ağrılı olabilen bir yöntemdir. Bu nedenle artık günümüzde radyofrekans enerjisi yüksek tutulmadan, kombinasyon tedavisi şeklinde uygulanmaktadır. Son yıllarda en çok kullanılan kombinasyon tedavisi radyofrekans ve ultrason kombinasyon tedavisidir. Saten yüz germe adı da verilen bu kombinasyon tedavisinde radyofrekansın ısı etkisi ile bağ dokusu toparlanırken, ultrasonun cilt altına yolladığı ses dalgaları yoluyla da, bağ dokuda masaj etkisi olmakta ve bağ dokusu daha güçlü bir şekilde sıkılaşmaktadır.

Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinin en yenilerinden biri olan bu saten yüz germe tedavisi ile özellikle yaz sonrası gelişen bitkin görüntü tamamen geriye döndürülebilmektedir. Yaz sonrası cilt çok yorulur. Cildi taşıyan temelleri oluşturan bağ dokusu da aynı oranda güçsüzleşir. Radyofrekans tedavileri sayesinde bu temel doku sağlamlaştırılarak, sarkmanın daha ileri boyutlara ulaşması önlenir. Bu sayede cilt çok daha sağlıklı, canlı ve genç görünür.

Yaz boyunca cildimize ulaşan güneş ışınlarının neden olduğu yaşlanma bulgularından bir an önce kurtulursak, ilerleyen zamanlarda geç kalmadan cildimizin daha genç ve sağlıklı görünmesini sağlayabiliriz. Özellikle ameliyata gerek duyulmadan yapılan yeni nesil tedavi yöntemleri sayesinde, artık henüz yaşlanmanın ileri evrelerine gelmeden gençleşebilmek çok daha kolay hale gelmiştir.

Dr. Öykü Maraşoğlu Çelen

Dermatoloji Uzmanı

Doktorlar Merkezi, Abdi İpekçi Cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat:4 Nişantaşı-İstanbul

Tel: 0 212 234 58 55

www.oykucelen.com

instagram takip: droykumarasoglucelen

www.facebook.com/droykucelen

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler