HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıllarca cinsel birleşme sağlayamayan evli çiftler ne yapmalılar?

Evlendikleri tarihten itibaren hiçbir cinsel birliktelik yaşayamamış ve bu sorunu yıllardır süren bir çok çift bulunmaktadır.

Yıllarca cinsel birleşme sağlayamayan evli çiftler ne yapmalılar?

Cinsel birlikteliğin gerçekleşmeme sebebi erkekten kaynaklanan veya kadından kaynaklanan sebeplerle olabilirken bazen de her iki kişide de sorun olabilmektedir.

Evli olmasına rağmen yıllardır bakire olan kadın sayısı azımsanmayacak kadar çoktur. Halk arasında gerdek gecesi adıyla anılan ilk gece çiftler üzerinde çok büyük stres yaratır. Buna bağlı olarak erkeklerde ilk gece oluşan sertleşme sorununa balayı impotans ismi verilir. Erkek evlenene kadar hiçbir cinsel deneyim yaşamamasının getirdiği özgüvensizlik sebebiyle korku duyabilir. Aşırı heyecan ve endişe olması erkekte sertleşmenin olmasını engeller.

İlk gece cinsel birliktelik için yatak odasına girdiklerinde her ikisi üzerinde de psikolojik bir baskı vardır. Bu baskıya bağlı sertleşmenin olmaması durumunda erkekteki gerginlik ve korku, yetersizlik duygusuna dönüşür. Ertesi gece veya sabah tekrar cinsel girişimde bulunmalarına rağmen sertleşme sorunu tekrar yaşanır. Hatta sertleşmeyi sağlayan hapları almasına rağmen cinsel birlikteliği sağlayamaz.

Bu durumda kişinin hiç gecikmeden üroloji doktoruna veya cinsel terapiste başvurması gerekir. Erkeğe sertleşmeyi sağlayan iğne yapılarak ereksiyon sağlanır ve cinsel birlikteliği gerçekleştirmesi sağlanır. Normalde sertleşme olmamasının sebebi korku ve endişe sebebiyle gelişen adrenalin deşarjının sertleşme olmasını engellemesidir. Bu durumlarda ağızdan alınan ilaçlar etki etmez. Enjeksiyon yapılarak sağlanan ereksiyonda, korku ve heyecan sebebiyle oluşan ereksiyonun kaybolması durumu oluşmaz. Bu tek seferlik enjeksiyon ile erkeklerdeki bu sertleşme sorunu çoğunlukla atlatılabilir. Sıkıntısı devam eden erkeklerde cinsel terapi uygulanarak bilgilendirme, iyi sevişme tekniklerini öğretme şeklinde bilgilendirmeler yapılarak korku ve heyecan ortadan kaldırılmaya çalışılır.

Kadınların ilk gece korkularına bağlı olarak görülen ve toplumda yaklaşık % 10 oranında görülen problem vaginismustur. Vaginismus her toplumda görülebilmesine karşın özellikle kapalı toplumlarda çok daha fazla oranda görülmektedir. Toplumsal baskı sebebiyle kızlık zarının evlenene kadar korunması gerektiği inancı, ilk cinsel birlikteliğin çok ağrılı olduğu hikayeleri, taciz gibi durumlar vaginismusun oluşmasına zemin oluşturabilecek birkaç sebeptir.

Vaginismusun erken dönemde anlaşılamaması veya yanlış tedaviler uygulanması kadında ve erkekte cinsel sorunlara yenilerinin eklenmesine yol açar. Vaginismusa bağlı cinsel birlikteliğin gerçekleşmediği durumlarda erkek yetersizlik hissine kapılmakta ve sertleşme sorunu ile karşı karşıya kalabilmektedir.

Vaginismus cerrahi olarak kızlık zarının kaldırılması, anestezi altında cinsel birleşme, kadına alkol içirilerek veya lokal anestetik maddelerin vaginaya uygulanması sonrası cinsel birliktelik gerçekleştirilip tedavi edilmeye çalışılır fakat vaginismus bu tür uygulamalarla tedavi edilemez, aksine daha da sıkıntılı bir hal alır. Vaginismus cinsel terapi ile tedavi edilebilen bir sorundur.

Evli olmalarına rağmen yıllardır cinsel birleşme sağlayamayan çiftlerin cinsellik, cinsel terapi ve androloji konularında deneyimli üroloji ve kadın–doğum doktorlarının koordineli çalışmaları ile tedavi edilmesi çok etkili olmaktadır.

Op.Dr.Murad ÇELTİK

Doktorlar merkezi

Abdi İpekçi cad. Reasürans Han 1 No:57 Kat :3 Nişantaşı İstanbul

Tel : 0 212 234 58 55

Cep: 536 886 12 96

Web: www.muradceltik.com

facebook:

www.facebook.com/opdrmuratceltik

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler