HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yolda bulduğu mantarı yedi, karaciğeri iflas etti

Balıkesir'in Bigadiç İlçesi'nde 7 yaşındaki Davut Ünal, yolda gördüğü mantarı yiyince zehirlendi.

Yolda bulduğu mantarı yedi, karaciğeri iflas etti

Karaciğeri iflas eden Davut'un tek yaşama umudu; nakil olabilmesi. Aile uygun donör bulabilmek için yardım istedi.

Arkadaşları ile dolaşan Davut Ünal geçen hafta Kozpınar Köyü yakınlarında yol kenarında bulduğu mantarı yedi. Eve gittikten sonra kusmaya başlayan Davut'un ailece yedikleri balıktan zehirlendiğini düşünen yakınları onu, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradaki müdahale sonrasında ise, Bursa Nilüfer Çocuk Hastanesi'ne sevkedildi. Ancak uygulayacak tedavi olmadığını söyleyen hastane, Davut Ünal'ı son olarak Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne gönderdi. Mantardan zehirlenen Davut'un yapılan tetkikler sonrasında tek yaşama şansının karaciğer nakli olduğu açıklandı.

DAVUT'A UYGUN DONÖR BEKLİYORLAR

Oğlunun yeniden hayata tutunması için acil karaciğer nakli olması gerektiğini dile getiren baba Kemal Ünal, şöyle dedi:

"Nakil olmazsa çocuğumun yaşama şansı olmadığı söylendi. Yakınlarımı çağırdım, gönüllü olarak 15 kişi geldi. Hiçbiri uyumlu olmadığı için nakil yapılamadı. Durum çok ciddi. Gönüllü bağışçıları bekliyoruz. 0 Rh (+) grubundan organ olmadığı sürece çocuğumun yaşama şansı yok maalesef."

Amca Cihan Ünal ise, yeğeni Davut'un gereksiz yere ilk gittiği hastanede tutulduğunu, zamanın geçmesiyle de durumunun ciddileştiğini öne sürdü. Uzmanlar, mantarları ayırt etmenin zor olduğunu, mantar zehirlenmelerinde bulantı, kusma, karın ağrısı gibi basit besin zehirlenmesi belirtilerinin yanı sıra öldürücü karaciğer ve böbrek yetmezliği de gelişebildiğini söyledi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler