HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zerdeçal diyetiyle kanseri 'tuş' etti!

İngiltere'de, meme kanseri olduğunu öğrendikten sonra tedavisini çilek, zerdeçal ve baharatlardan oluşan diyet ve sporla destekleyen 44 yaşındaki kadın, tamamen iyileşti.

Zerdeçal diyetiyle kanseri 'tuş' etti!

İngiltere'de yaşayan Vicky Stewart, meme kanseri teşhisinin ardından uygulanan tedavileri köri, zerdeçal ve baharatlardan oluşan diyet ve sporla destekledi. Meme kanserini yenen kadın, şimdi araştırmaya yardım ediyor. Ülkenin güneyinde bulunan Plymouth'da yaşayan 44 yaşındaki Vicky Stewart kansere karşı verdiği savaşta kazandığı zaferle bilimsel çalışmalara konu oldu.

ORGANİK YİYECEKLERLE MÜCADELE ETTİ

2008'de hızlı büyüyen tümör nedeniyle meme kanseri teşhisi konulan Stewart, ameliyat, kemoterapi ve radyoterapi gibi bütün tedavileri denedi. Ancak bir süre sonra ilaçların yan etkisinden çekinen Stewart, ilaç almayıp kendi diyetini uygulayacağını söyledi. Teklife şaşıran doktorlar ise östrojenden uzak durmasını istedi.

Doktorlarla konuşmasının ardından iyileşme sürecine yardım edecek yiyecekleri araştırmaya başlayan savaşçı kadın, düzenli olarak da spor yaptı. Yaptığı diyette et ürünleri yemeyi bıraktığını söyleyen Stewart, "Yiyecekleri tamamen organik aldım. Taze meyve ve sebzeler, bunların suları ile dondurulmuş çilek, böğürtlen, ahududu, yaban mersini gibi meyveler süper yiyecekler. Zerdeçal kanserli hücrelerin intihar etmesini sağlıyor. Zencefil ve sarımsak da pişirmek için harika yiyecekler" dedi. Stewart ameliyat sonrası 4 yıl geçmesine karşın hiçbir sağlık sorunu ve hastalığın döndüğüne dair bir belirti olmadığını söyledi.

ARAŞTIRMA KONUSU OLDU

İngiliz bilim adamları şimdi yaşam şeklinin tedavi sonrası süreçte hastalık üzerinde ne gibi etkileri olduğunu araştırıyor. Bu nedenle kadının kan ve idrar örneklerinin bir yıl daha inceleneceği belirtildi. Dr. Steve Kelly gelişen tedavi yöntemleri sayesinde meme kanserinden ölüm oranının azaldığını ancak hastaların da spor yapması, kilo almaması ve yağlı yiyecekler tüketmemesi gerektiğini söyledi.

PROF. DR. TOPUZ AYLAR ÖNCE YAZDI

Prof. Dr. Erkan Topuz, "Bitkilerin gücüyle kanserden korunmanız mümkün" üstbaşlığı altında "Mucize Yaratan Baharat: Zerdeçal"ı yazmıştı. Geçtiğimiz 20 Nisan'da Günaydın'da yer alan makalede, zerdeçalın meme kanserine neden olan hücreleri yüzde 75 oranında bloke ettiği, karaciğer kanserinin metastaz yapmasını yüzde 70 engellediği belirtilmişti. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren baharatın alzheimer'ı önlediği de vurgulanmıştı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler