HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan canlı yayında flaş açıklamalar: Bu Batı'yı çıldırtıyor,daha çok çıldıracaklar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1, TRT Haber ve TRT World’de yayınlanan ‘Cumhurbaşkanı Özel Yayını’nda soruları yanıtladı. "Türkiye'nin ulaşım alt yapısında devrim yaptık'' diyen Erdoğan, "Yeni Havalimanında 100 bin kişi çalışacak. Bu Batı'yı çıldırtıyor, 'Bu çılgın Türkler ne yapıyor' diye. Daha çok çıldıracaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan canlı yayında flaş açıklamalar: Bu Batı'yı çıldırtıyor,daha çok çıldıracaklar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1, TRT Haber, TRT World ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

SEÇİM SÜRECİ

Bizim tabii 2 aydan daha fazla oldu. Biz bu süreci il kongreleriyle de beraber geçirdik. Bu il kongrelerimizi aynı zamanda seçim mitingleri olarak geçiriyorduk. Bir taraftan kapalı spor salonlarının dışında açık alanda konuşmalarımız, kapalı spor salonlarının içinde de kongremizi yapıyorduk. Şu anda seçim kampanyamızı da buna ilave ettik. 100’e yakın bu konuda konuşmalarımız oldu. Yoğun bir süreci yaşamış olduk. Örneğin dün il olarak Gaziantep’le noktaladık. Gaziantep’ten sonra yine bir toplu yayına girdik. Bugün de İstanbul’un 7 ilçesini dolaştık. 7 ilçeyi dolaştıktan sonra sizlerle ortak yayındayız. Bir gün kala artık halkımıza, milletimize diyoruz ki Pazar gününe birlikte hazırlanalım.

Özellikle tabii bu konu hakikaten çok çok önemli. Bu ziayretlerin veyahut da bu gezinin memlekete gitmenin kazası olur. Ama bu seçimin asla kazası olmaz. Dolayısıyla vatandaşlarıma partili - partisiz fark etmez. Bu seçim notmal bir seçim de değil. Bir dönüm yaşıyoruz. Bu dönüm noktasında vatandaşların demokratik hakkını muhakkak kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum. Hele şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bu sistemde bütün vatandaşlarımızın sandığıa gitmesini istiyorum.

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZIN SANDIĞA GİTMESİNİ İSTİYORUM

Özellikle tabii bu konu hakikaten çok çok önemli. Bu ziyaretlerin veyahut da bu gezinin memlekete gitmenin kazası olur. Ama bu seçimin asla kazası olmaz. Dolayısıyla vatandaşlarıma partili - partisiz fark etmez. Bu seçim notmal bir seçim de değil. Bir dönüm yaşıyoruz. Bu dönüm noktasında vatandaşların demokratik hakkını muhakkak kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum. Hele şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bu sistemde bütün vatandaşlarımızın sandığıa gitmesini istiyorum.

erdoğan

İNCE'YE ELEŞTİRİ: HERHALDE DERSİNE İYİ ÇALIŞMAMIŞ, ZATEN ÜCRETSİZ

Yatırımlar noktasında Türkiye neredeydi nereye geldi. Yatırımlarda eğitim öncelikli, sağlık 2. sırada. Biz geldiğimizde savunma 2. sıradaydı. biz savunmayı biraz geriye aldık. Biz o günden bugüne 580 bin öğretmen atamış. Mesela ben kendi dönemimi hatırlıyorum, bizim sınıfımız 75 kişilikti. Anadolu'da bu durum 100'ü geçiyordu. Şimdi ben İstanbul'un ilçelerinde soruyorum çocuklara, bir tanesi diyor 15 bir tanesi 22. Bu önemli bir şey. Bizim teksir kağıdıyla okuduğumuz dönemler oldu. Nedir teksir kağıdı, saman kağıdıyla yapılırdı. Üzerindeki mürekkep dağılırdı okunmazdı. Biz geldik, çocukların kitaplarını masalarına koyduk. Kuşe kağıda. Biz geldiğimizde üniversite öğrencilere 45 lira burs veriliyordu. Biz geldik 400'lere çıkardık. Şimdi Bay Muharrem diyor, üniversiteler bedava olacak. Herhalde dersine iyi çalışmamış, çünkü üniversiteler zaten ücretsiz.

MARMARAY BENİ DUYGULANDIRIYOR

Bir başka önemli husus, biz Türkiye'de ulaşım altyapısında devrim yaptık. Mesela Marmaray beni duygulandırıyor. Şu ana kadar 268 milyon kişi Marmaray'dan geçti. Avrasya Tüneli'ni yaptık, oradan geçen araç sayısı 23 milyon. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 69 milyon araç geçti. Bay Muhharrem sen bunları yıkacağına, bir takdir et. Fiyatı sana yüksek geliyorsa, Rahmetli Özal'ın yaptığı köprüden geç. Gerek Yavuz Sultan Selim, gerek Marmaray, Gerek Avrasya Tüneli, bizim İstanbul'un trafik sorununu rahatlattı. Bu da bize gurur veriyor.

BATI'YI ÇILDIRTIYOR

Yeni Havalimanında 100 bin kişi çalışacak. Bu Batı'yı çıldırtıyor, 'Bu çılgın Türkler ne yapıyor' diye. Daha çok çıldıracaklar.

PAZARTESİ TÜRKİYE ÇOK FARKLI ŞEKİLDE UYANACAK

Her şeyden önce şunu söyleyeyim. Pazartesi Türkiye çok farklı şekilde uyanacak. Yabancı birçok köşeler falan onlar kurlarla ilgili olayı iyice düşürmeye başladılar. Şimdi bu gösteriyor ki onlar da yaptırmış oldukları kamuoyu araştırmasında durumun bekledikleri gibi değil tam teresine gittiğini gösterdi. Büyümedeki 7,4 oranı çok çok önemli biz şimdi G7 ülkeleri arasında 2., OECD ülkeleri arasında birinci sıradayız. Türkiye artık işsizlikte son dönemlerin en düşük rakamlarına kadar geldi. Genç işsizlikte de bir düşüş var. Bunlar bir şey gösteriyor. Türkiye karşı tarafa bir güven veriyor.

CİDDİ BİR OYUNA GELDİLER

Gerek Sayın İnce gerek Sayın Kılıçdaroğlu’nun kongrelerde birbirlerine karşı hakaretlerini bilirsiniz. Tüm seçim kampanyası boyunca ben bunları dev ekranlarda gösterdim. Şu anda ben yine de bay Muharrem’in Bay Kılıçdaroğlu’nun ciddi bir oyununa geldiğini düşünüyorum.

erdoğan trt

AÇIK ARA ÖNDEYİZ

Kürt anneleri bu şekilde ağlatan bu PKK terör örgütü bu HDP nasıl oluyor da hala oy alıyor. Anlamakta zorlanıyorum. Ben şu anda devranın değiştiğini düşünüyorum. Van, Diyarbakır mitingleri muhteşemdi. Şanlıurfa, Gaziantep muhteşemdi. Şanlıurfa ve Gaziantep’te açık ara öndeyiz. İnşallah bu defa Diyarbakır’da farklı bir netice koyacak diye inanıyorum.

CHP 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN İÇİNDEDİR

CHP, ana muhalefet darbe girişiminin adeta içinde. Bizim o geceden daha önce bir radyo programında darbe olsa tankların önüne önce ben çıkarım, diyen Kılıçdaroğlu. O gece 23.17 Atatürk Havalimanına iniyor. Ben de açıklama yapıyor ve bütün vatandaşları meydanlara ve caddelere davet ediyorum. Bizde Marmaris’ten Enerji Bakanı, kızım, eşim, torunlarım beraberce çıkıyoruz ve son ana kadar Ankara mı, İstanbul mu söylemedik. İstanbul’a geldiğimizde F-16’lar uçuyordu. Halk büyük bir heyecanla bekliyordu. O beyefendi tanklarla anlaşıp tankların arasından Bakırköy Belediye Başkanının evine gidiyor. Orada süreci takip ediyor. Senin zerre kadar teröre karşı, darbeye karşı bir tavrın olsa, on binler orda dururken, sen niye ayrılıyorsun. Sen de vatandaşların arasına karışsaydın. Darbeye karşı yüreğini ortaya koysaydın, sende yürek yok ki, korkağın teki o. Ben sana özel davetiye mi çıkartacağım. Ben Cumhurbaşkanı olarak herkese çağrı yaptım. Bağdat caddesinden tanklar geçiyor ve alkışlanıyor, bu da çok manidar. Valimiz ve 1. Ordu Komutanımız çağırdık ve değerlendirme yaptık. Ben Genelkurmay Vekili atamasını yaptım. Vekaleten 1. Ordu Komutanı Ümit Paşa’ya verdik. O da gerekli talimatlarını bildiriyor. Biz ortaya bir zihniyet koyuyoruz. Böyle bir anda irada ister, cesaret ister. Bu irade cesaret yoksa hiçbirini yapamazsınız. Niye kaçıyorsun? 7 Ağustos’ta o büyük organizasyonda davet çıkardı, hemen döndü ve katılıyorum dedi. Bu Cuma akşamına kadar katılmayacağını söyledi. Baskılar sonrası son anda katılacağını söyledi. Ben zaten bundan yanaydım ve yürümeyeceğini biliyordum, diyerek terse tepkiler yaptı. Şu anda bile içerdeki kişileri savunan kişi. Hani yargıya müdahale etmiyordunuz. Bırakın yargı kararını veriyor versin. Ana muhalefet partisinin gerek adayının gerekse genel başkanını darbeyle mücadele diye bir derdi yok. Bugün Batmaz’la ilgili belgeler ortaya çıktı. Kemal Batmaz’la ilgili belgeyle bunlar köşeye sıkışmış olacaklar.

ZEYTİN DALI OPERASYONU

Bu çalışmaların akabinde de biz Rusya’yla münasebetlerimizi iyi götürdük. Biz en azından Fırat’ın batısındaki çalışmalarımızı çok daha verimli bir şekilde götürelim dedik. Benim Sayın Putin’le olan gerçekten özel ilişkilerim, bunun yanında istihbaratın ağırlığı, dışişleri bakanımın, dışişleri bakanlarıyla münasebetleri ve yoğun ilişkilerimiz, bunların hepsi önce Soçi çalışması, ardından Ankara… Tabii bunların hepsi Astana çatısı altında yürütüldü. Buna sadık kalmak suretiyle çalışmaları sürdürdük. Daha sonra Zeytin Dalı Operasyonu’na girdik.

TÜRKİYE'NİN YENİ SİSTEMİ

  • Meclis'in Hükümeti denetim araçları daha da güçlendirilmiş olarak devam ediyor. Yargı da bu denge içinde çok daha sağlıklı çalışma imkanı bulacak. Yüksek yargı organlarının üye seçiminin bir kısmının Cumhurbaşkanı ile Meclis arasında dağıtılmış olması bu dengeyi daha da güçlendiriyor. Özetle yeni sistemde herkes kendi işini yapacak, kimse diğeri üzerinde tahakküm kurmaya çalışmayacak.

  • Her şeyden önce tabii bu yeni yönetim sisteminde demokrasinin ve Cumhuriyet'in temel niteliği olan güçler ayrılığını kesinlikle zayıflatmıyor, tam tersine daha da güçlendiriyor, tahkim ediyor.

  • Cumhurbaşkanlığı Yeni Yönetim Sistemi'yle birlikte istişare mekanizmalarının kurumsallaştığı, kararların daha hızlı ve doğru bir şekilde alınıp uygulandığı bir yapı oluşturuyoruz. Bu yeni yapı, milletimizin hayal ettiği projeleri hayata geçirmek için bizlere zaman tasarrufu sağlayacak.

  • (Birleşecek bakanlıkların personelinin durumu) Burada aslında sağa, sola dağılma diye bir şey söz konusu değil. Hepsi, kamu çalışanlarımız olarak mevcut görevlerine aynen devam edecek.

    Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler