HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsmail Küçükkaya'dan İnce'nin sözlerine ilk yanıt: Böyle bir açıklamayı duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçlarına ilişkin son dakika açıklamalarda bulunurken, gazeteci İsmail Küçükkaya'ya gönderdiği 'Adam kazandı' mesajı ile ilgili olarak da önemli ifadeler kullandı. FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya'dan Muharrem İnce'nin çıkışıyla ilgili açıklamalar geldi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Muharrem İnce'nin CHP Genel Merkezi'nde 24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamalar sırasında kendisiyle ilgili sarf ettiği sözlere Twitter hesabından yanıt verdi.

Küçükkaya Twitter hesabından şu mesajları paylaştı;

"Kamuoyuna zorunlu açıklama/ 1- Seçim gecesi canlı yayındayım. Saatler 00.37 olmuş. Herkes konuşmuş, İnce susuyor. Kayıp. Herkes merak ediyor ‘nerede’ diye... İnce’ye yazdım, ‘neredesiniz? Ne diyeceksiniz?’ Yanıtı şu oldu; “Adam kazandı” Elbette bunun haber değeri var... Erdoğan ve Bahçeli konuşmuş. Herkes İnce’nin ne diyeceğini merak ediyor. Bu haberdir. Seçimin sonucunu 00.37’de kabul etmiş. Haber değil mi? Ayrıca hemen hemen aynı dakikalarda İnce gibi Bülent Tezcan da canlı yayında birbirine çok yakın açıklama yapıp, sağduyu çağrısında bulundular.

Seçim gecesi saat gece yarısını geçmiş, ortalıkta türlü dedikodular var. Bir Cumhurbaşkanı adayının seçim sonucunu kabul etmesi haber değil midir? Bunu kim iddia edebilir. Daha fazla
Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?

"İNCE O KADAR BEKLEDİ, SUSTU, KAYBOLDU"

İnce şunu yapmalıydı: çıkıp kameraların karşısında da konuşmalı ve mesajını vermeliydi. Bana mesajı verdikten sonra da pekala bunu yapabilirdi. O kadar bekledi, sustu, kayboldu. Kabahati şimdi niye başkasında arıyorsun.

"BUNU KULLANMA DİYEBİLİRDİ"

Ayrıca... İnce, gazeteciye bilgi verdikten sonra ‘bunu kullanma’ diye uyarabilirdi. “Off the record” (kayıtdışı) notunu düşebilirdi. Yapmadı. Seçim gecesi bir Cumhurbaşkanı adayının söylediği herşey -o uyarıyı yapmadığı sürece/ haberdir. İnce bu incelikleri bilir. Nitekim kendisinin CHP’nin C.B. adayı olacağını kamuoyuna ben duyurmuştum. Kaynağım İnce idi. Bazı özel bilgileri vermişti, özel uyarılarda bulunmuştu. Riayet ettim. Bunları bilir. ‘Adam kazandı’ derken de ‘yazma/konuşma’ diyebilirdi.

Şimdi bana bir tek gazeteci çıksın ve desin ki; “seçim gecesi C.B adayı İnce ortada yok. Saatler 00.37. Herkes onu merak ediyor. Ve kendisine de soruyorsunuz. O da ‘adam kazandı’ diyor. Ben bunu haber yapmam. Bilgiyi kendime saklarım” bunu söyleyecek gazetecileri! göreyim. Düşünün. Canlı yayındasınız. Milyonlarca insan size İnce’yi soruyor. Nerede? Ne diyecek? Neden konuşmuyor. C.B adayı saatlerce kaybolmuş, susmuş. Siz kendisine ulaşmışsınız. O bilgi altın değerinde değil midir? Haber değil midir?"

kucukkaya-twitter-4

kucukkaya-twitter-3

kucukkaya-twitter-2

kucukkaya-twitter

İSMAİL KÜÇÜKKAYA TT OLDU

Muharrem İnce'nin İsmail Küçükkaya çıkışı sonrasında 'İsmail Küçükkaya'ya' hashtag'i Twitter'da TT oldu. Sosyal medya kullanıcıları dikkat çeken mesajlar paylaştı.

İşte o mesajlardan bazıları;

twitter-kucukkaya-tt

twitter-kucukkaya-tt-2


En Çok Aranan Haberler