HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nerede oy kullanacağım sorusuna yanıt geldi! 24 Haziran erken seçimi YSK sandık sorgulama nasıl yapılır?

24 Haziran erken seçimi için geri sayım sürerken "Nerede oy kullanacağım?" sorusuna yanıt geldi. YSK, seçmenlerin nerede oy kullanacağını öğrenebilmeleri için sandık sorgulama sayfasını hizmete açtı. Seçmen kağıdı ellerine ulaşmayan vatandaşlar, nerede oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinde öğrenebiliyor. Peki sandık sorgulama nasıl yapılır? İŞte nerede oy kullanacağınız sandık sorgulama sayfası...

Nerede oy kullanacağım sorusuna yanıt geldi! 24 Haziran erken seçimi YSK sandık sorgulama nasıl yapılır?

24 Haziran erken seçimi için cumhurbaşkanı adayları çalışmalarını sürdürürken vatandaşların "Nerede oy kullanacağım?" sorusuna YSK'dan yanıt geldi. YSK sandık sorgulama sayfasını seçmenlerin erişimine açtı. Böylece gerek yurtiçi gerekse de yurtdışındaki seçmenler 24 Haziran 2018'de yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nerede oy kullanacaklarını öğrenebiliyorlar.

SANDIK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Üzerinde T.C. kimlik numarası olmayan bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında seçmen bilgi kağıdını veya T.C. kimliğini ispata elverişli bir belgeyi de ibraz etmesi şart olacak. Nitekim sandık sorgulama için de YSK adaylardan T.C. kimlik numası ve nüfusa kayıtlı oldukları sıra no bilgisini istiyor. Aşağıdaki bağlantılar ile erişebileceğiniz sorgulam sayfasında T.C. kimilk numranızı, nüfusa kayıtlı olduğunuz ili, sıra no bilgisini ve ekranda gördüğünüz resimdeki harfleri hemen altındaki alana girdikten sonra "sorgula" butonuna tıklyarak 24 Haziran seçimlerinde hangi sandıkta oy kullanbileceğinizi görebilirsiniz.

NEREDE OY KULLANACAĞIM? YURT İÇİ SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMA SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

SEÇMEN SORGULAMA MOBİL UYGULAMASI

Bu uygulama ile;

Yurt içinde ikamet ediyorsanız;

Seçmem kaydınızı sorgulayabilir, aynı hanede ve aynı binada oturan seçmenleri görüntüleyebilirsiniz. Sandık atamalarından sonra nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Yurt dışında ikamet ediyorsanız;

Yurt dışı seçmen kütüğünde kayıtlı olup olmadığınızı sorgulayabilir; dış temsilciliklerdeki oy kullanma tarih aralığı ve oy kullanacak yer bilgileri ile oy kullanılacak gümrük kapılarını öğrenebilirsiniz.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler