HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Futbol tarihinin en büyük uçak kazaları

Yolcuları arasında Brezilya'nın Chapecoense takımının da bulunduğu uçak Kolombiya'da düştü. İki futbolcu hariç tüm kafile yaşamını yitirdi. Ancak Chapecoense uçak kazalarında büyük kayıp veren ilk ve tek futbol kulübü değil.

Futbol tarihinin en büyük uçak kazaları

Manchester United'ın 1955'te Münih'te geçirdiği kaza için her yıl anma töreni düzenleniyor.

Yolcuları arasında Brezilya'nın Chapecoense futbol takımının da bulunduğu uçak Kolombiya'da düştü. Uçaktaki 81 kişinin 76'sı hayatını kaybetti, 5 kişi sağ kurtarıldı.

Sağ kurtarılanlardan en az ikisi Chapecoense'de forma giyiyor.

Bu felaket, futbol kulüplerinin başına gelen tek uçak kazası değil.

İşte futbol kulüplerinin yaşadığı ve ölümle sonuçlanan uçak kazaları:

4 Mayıs 1949 - 4 kez İtalya Ligi Serie A'da şampiyon olan Torino takımı, uçak kazasında 22 kişiyi kaybetti. Bu kişilerin 18'i takımın oyuncusuydu.

Torino kulübü uçak kazasında 22 mensubunu kaybetti.

6 Şubat 1958 - İngiliz futbol devi Manchester United'ın Münih'te geçirdiği uçak kazasında sekiz futbolcu yaşamını yitirdi. Menajer Matt Busby'ye atfen "Busby'nin bebekleri" olarak bilinen yaş ortalaması genç takımdan beklentiler çok büyüktü. United da tıpkı Torino gibi uzun süre bu kazanın şokunu atlatamadı.

3 Nisan 1961 - Şili birinci lig takımlarından Green Cross'u taşıyan uçağın Las Lastimas Dağları'na çarpması sonucu sekiz futbolcu ve teknik kadrodan da iki kişi olmak üzere toplam 10 kişi öldü.

Manchester United taraftarı felaketin 55. yıldönümünde 'Asla Ölmeyiz' pankartı açtı.

26 Eylül 1969 - "The Strongest" adlı Bolivya futbol takımını taşıyan uçak Viloco'da kaza yaptı. Kazada, 16 oyuncu ve iki kulüp çalışanının yanı sıra Teknik Direktör Eustaquio Ortuno da öldü.

8 Aralık 1987 - Peru birinci lig takımı Alianza Lima'nın başkent Lima'da geçirdiği kazada yaşamını yitirenler arasında Teknik Direktör Marcos Calderon ve 16 oyuncusu da vardı.

28 Nisan 1993 - Zambiya milli futbol takımı, Gabon'un Libreville kentinde geçirdiği uçak kazasında 18 oyuncu ve beş yöneticisini kaybetti.

Zambiya milli takımını taşıyan uçak denize çakıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler