HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tokat’ta potanın şampiyonları belirlendi

Tokat’ta düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul sporları Basketbol Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon takımlar belirlendi.

Tokat’ta potanın şampiyonları belirlendi

Tokat’ta düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul sporları Basketbol Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon takımlar belirlendi. Yıldız kızlarda Ankara Özel Arı Ortaokulu şampiyon olurken, yıldız erkeklerde şampiyon İstanbul Özel Okyanus Kemerburgaz Ortaokulu oldu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı - Spor Genel Müdürlüğü koordinesinde sporun yaygınlaştırılması ve alt yapı sağlanması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda, 8 erkek, 8 kız olmak üzere; toplamda 16 takım ile 350 sporcunun katılımlarıyla 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Basketbol Yıldızlar Türkiye Şampiyonası tamamlandı. 18-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Tokat’ta, Hüseyin Akbaş Spor Salonu ile Ali Yücel Spor Salonu’nda tamamlanan karşılaşmalar sonunda Kızlarda Ankara Özel Arı Ortaokulu, Erkeklerde İstanbul Özel Okyanus Kemerburgaz Ortaokulu takımları şampiyon oldu. Şampiyona sonunda açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Çağlar; “Spor faaliyetleri toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi sağlar. Sporun evrensel değerlerinde, toplumlarda insanları guruplara ayıran ırk, milliyet, din, mezhep, sosyal konum, eğitim, kültür ve ekonomik farklılıklar, vb. özellikleri göz ardı eden bir yaklaşımla herkese eşit bir yaklaşım ortaya konur. Spor Turizmi sayesinde ilimizin marka değerini yükselterek, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük destek sağlayacak olan daha birçok şampiyonalara ev sahipliği yapmak için kurum olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Şahsım ve kurumum adına Yıldızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası’nda katılım sağlayan, dereceye giren tüm takımların İdareci, Antrenör ve Sporcularını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” şeklinde konuştu.
Buna göre yıldız kızlarda şampiyon Ankara Özel Arı Ortaokulu, 2’inci İstanbul Bayrampaşa Mehmet Akif İnan Ortaokulu, 3’üncü Ankara Beytepe Ortaokulu, 4’üncü Mersin Aliye Pozcu Ortaokulu oldu. Yıldız erkekler de ise şampiyon İstanbul Özel Okyanus Kemerburgaz Ortaokulu, 2’inci Balıkesir Vecihibey Ortaokulu, 3’üncü Kayseri Özel İstem Koleji Ortaokulu, 4’üncü ise İstanbul Özel Bilfen Çamlıça Ortaokulu oldu.

Tokat’ta potanın şampiyonları belirlendi

Tokat’ta potanın şampiyonları belirlendi

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler