HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2030’a kadar 700 milyon çalışan işsiz kalabilir

McKinsey, robotların ve yapay zekanın üretimde daha etkin hale gelmesi durumunda mevcut iş türlerinin değiştireceğini söyledi.

2030’a kadar 700 milyon çalışan işsiz kalabilir

Mckinsey & Company danışmanlığında yapılan bir araştırmaya göre, özellikle gelişmiş ekonomiler hızla yeni robot teknolojilerine geçiyor. Yapay zekanın hızla yaygınlaşması ile 2030 yılına kadar 700 milyon insanın işlerinden çıkarılacağı tahmin ediliyor. Analistlerin tahminlerine göre, yaklaşık 375 milyon insan ya da tüm işçilerin %14’ü çalıştıkları işleri değiştirecek.

Üretimde otomasyon yaygın hale gelmiş olsa bile, teknolojiyi geliştirmek, enerji verimliliğinin arttırmak, iklim zorlukları ile başa çıkmak, hizmet üretmek gibi işler için insanları istihdam edebilecek birçok iş türü mevcut. Makinelerin daha akıllı hale gelmesiyle, işçilerin daha yetenekli ve üretken olması gerekiyor. Analistler, işlerin sadece %5‘inin tamamıyla otomatik olarak yürüyebileceğini söyledi. Ancak işlerin çoğunun makineler tarafından yapılabileceğini de belirtmek gerekiyor. Mckinsey & Company, hazırladığı raporda teknolojik değişimlerdeki dalgalanmanın işsizliği uzun vadede etkilemediğini, aksine bu tür yeniliklerin diğer sektörlerde yeni iş alanları yarattığını yazdı.

****

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler