HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple, spor saatlerine meydan okuyor

Apple, akıllı saat ailesini yeniledi. Apple Watch Series 3 olarak adlandırılan bu yeni akıllı saat, birçok özelliği üzerinde barındırması ile ilgi çekiyor.

Apple, spor saatlerine meydan okuyor

Hatırlayanlar bilir. Apple Watch Series 2, su geçirmez bir tasarım ile büyük sükse toplamıştı. Bu ürün, iPhone’a ihtiyaç duymayan GPS sensoru ile birlikte, ivmeölçer sensoruna da sahipti ve kalp atışlarını da ölçüyordu. Apple Watch Series 3’ü farklı kılan özellik ise tüm bu özelliklerle birlikte VO2max değerini de ölçebilmesi. Özellikle yoğun spor yapan kişiler için önemli bir özellik olan VO2max değeri ile, bir dakika içindeki maksimum oksijen tüketimi ölçülüyor. Yani kg cinsindeki vücut ağırlığı için, bir dakika içinde tüketilen mililitre cinsindeki oksijen miktarı hesaplanıyor.

Bitmedi. Watch Series 3 tüm bunlara ek olarak deniz seviyesine göre yerin yüksekliğini ölçen Altimetre sensoruna da sahip. Bu ürünü kullananlar, gün içinde yaptıkları adımlarla birlikte, ne kadar merdiven çıktıklarını da ölçebiliyorlar.

Bu kadar sensor varken işlemciyi de değiştirmek şart. Bunu bilen Apple, Watch 3’de çift çekirdekli S3 işlemcisine yer verdi. Bir önceki nesille göre çok daha hızlı olan bu işlemci, yaptığımız denemelerde de kendisini fark ettirdi. Uygulamaları çok hızlı açabilen Watch Series 3, hiçbir uygulamada da zorlanmıyor. Benzer bir durum Wifi ve Bluetooth teknolojilerinde de gözlemledik. Yeni geliştirilen W2 adlı WiFi yongası gerçekten çok başarılı. Anında bağlantı kuran ve kullanıcıya herhangi bir sorun yaratmayan bu yonga, ürüne önemli bir avantaj katıyor.

Apple, hazır güçlü bir işlemci kullanmışken Siri de de bir değişiklik yaptı. Watch Series 2’de kullanıcılarla sadece yazılı olarak haberleşebilen Siri, Watch Series 3’de sesli olarak konuşabiliyor. Siri’nin size sunduğu çözümlerini artık sadece okumuyorsunuz, sesli olarak da dinleyebiliyorsunuz.

Apple Watch Series 3’nin diğer bir önemli farkı müzik dinlemek için 2 yerine 8 GByte’lık bir kapasiteye sahip olması. Müzikleri dinlemek için mutlaka Bluetooth kulaklığa ihtiyaç duyuluyor.

Watch Series 2 vs Series 3

Apple Watch Series 3’e yakından baktığınızda Watch Series 2’ye birebir benzediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu alanda pek bir değişiklik yapılmadı. 38 ve 42 mm’lik Alüminyum kasa sistemlerinde satılan bu yeni seri, tıpkı Watch Series 2 gibi OLED Retina ekranı kullanıyor. 38 mm’lik üründe 272x340 piksel ve 42 mm’lik üründe 312x390 piksel çözünürlüğüne ulaşan bu ürünler bir önceki nesil gibi aynı parlaklık değerlerine sahip. GPS modelinde sadece Alüminyum kasa seçenekleri var. GPS+LTE modelinde ise çelik kasa ve safir cam tasarımını tercih edebiliyorsunuz. Yanda bulunan yönetim tekerleği aynı kalmış. Fakat, GPS+LTE modellerinde bu yönetim tekerleğin iç kısmı, kırmızı ile boyanmış. Beğendiğimiz bir özellik ise Watch Series 2’de kullandığımı kayışları bu yeni üründe de kullanılabilmesi. Kayışları söküp takmak için herhangi bir alete ihtiyaç duyulmaması da önemli bir avantaj. Kablosuz şarj prosedürü ne yazık ki değişmedi.

****

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler