HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Apple’dan fark yaratacak Patent

Apple’ın katlanabilir iPhone tasarımı için kritik olan OLED paneli ve metalik menteşe, ekranın kapaklı cep telefonları gibi katlanmasını sağlayacak.

Apple’dan fark yaratacak Patent

Apple Inc. dünyanın en çok satılan mobil cihazlarından olan iPhone‘nin “bir kitap gibi açılıp kapanmasını” sağlayacak esnek bir modelin patentini sundu. Apple‘ın, katlabilir bir iPhone için LG ile çalıştığı haberleri ortalıkta dolaşmaya başlayınca şirket patent sunumu yaptı. Şirket, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO)’ne resmi patent başvurusunda bulundu ve patent bu ay verildi.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, OLED ekranlarda sektörün en iyisi. Ancak Apple, cihaz özelliklerinin sızdırılmasından korktuğu için piyasadaki en büyük rakibi olan Samsung ile iş birliği yapmayarak LG ile çalışma kararı aldı. Samsung, muhtemelen Galaxy X olarak adlandırılacak olan katlanabilir tasarıma sahip akıllı telefonu 2018‘de piyasaya çıkacak. Buna karşılık katlanabilir iPhone modeli üretimi ise 2020‘den itibaren başlayabilir.

Bu arada LG‘nin kendi katlanabilir OLED panel prototipini tamamlayarak dayanıklılık ve verimlilik oranının yükseltildiği bildirildi. Şirket, geçtiğimiz günlerde Kuzey Gyeongsang Eyaleti, Gumi’deki E5 tesisinde ilk OLED üretimine başladı.

****

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler