HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asus HTC’yi satın alacak!

Bugüne kadar pek çok firmanın HTC’yi satın alma düşüncesi olduğu iddia edilmiş; ancak bunlar doğruluk payı kazanmamıştı.

Asus HTC’yi satın alacak!

İlk kez Asus satın alma düşüncelerinin olduğunu resmi ağızlardan kamuoyu ile paylaştı. Asus Yönetim Kurulu Başkanı Johnny Shih, yatırımcı toplantısında HTC için satış teklifi yapma konusunda henüz bir karar veremediklerini belirtirken Başkan Yardımcısı David Chang ise şirket içerisinde satın alma için toplantılar yaptıklarını; ancak herhangi bir karar çıkmasının şimdilik düşük ihtimal olduğunu ifade etti.

Asus satın alma gibi işlemlere girmeden pazarda doğal yollarla büyümeyi hedefliyor. Ancak 2011 yılında 33 milyar dolar olan HTC’nin şirket değerinin şu anda 2 milyar dolar seviyesine kadar inmiş olması aslında satış için iyi bir fırsat teşkil ediyor.

Akıllı telefon pazarında iyi bir grafik yakalayan ve küresel olarak da başarılı satışlar yapan Asus’un şimdilik büyük bir satın alım yapacağına ihtimal verilmiyor.

Ancak milli duygularla HTC’nin yabancı devlere satılmasına imkân verilmemesi arzusu ve ayrıca ABD’de HTC’nin etkinliğinden yararlanma planı satın alım için geçerli sebepler oluşturabilir.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler