HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Asus Zenfone 4 fark yaratma peşinde

Asus, akıllı telefon piyasasında söz sahibi olmak istiyor. Uzun yıllardır sessizce akıllı telefon işine el atan ve Zenfone ailesi ile özellikle orta segmentte iyi bir başarı yakalayan Asus, bu aileyi Zenfone 4 ile yeniledi.

Asus Zenfone 4 fark yaratma peşinde

Asus Zenfone 4, Qualcomm’un Snapdragon 630 işlemcisini kullanıyor. Sekiz çekirdekli olan bu işlemci ilk dört çekirdeği 2.2Ghz diğer dört çekirdeği de 1.8 GHz’de çalıştırıyor. 4 Gbyte bellek ve 64 GByte’lık bir kapasiteye sahip olan bu ürün genel olarak tüm temel ihtiyaçları karşılıyor.

Yaptığımız testlerde uygulamaların çok hızlı açtığını ve takılmadan çalıştırdığını gördük. Benzer bir durum oyunlar için de geçerli olduğunu söylemeliyiz. Birçok oyunu rahatlıkla oynayabildik.

Üründe beğendiğimiz bir özellik Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ile birlikte yeni nesil ZenUI (v4) arayüzünün kurulu olması. Bu yeni arayüzde hazır kurulu uygulamalar azaltıldı. Bu da bir önceki sürüm ile kıyaslanıldığında, işletim sisteminin daha hızlı çalışmasına neden oldu.

Zenfone 4’de beğendiğimiz diğer bir özellik ise, Twin App desteğine kavuşmuş olması. Bu destek sayesinde iki farklı Facebook veya Whatsapp kullanıcısını (iki SIM takılı olduğunda)tek bir cihazda çalıştırabilmeniz mümkün.

Unutmadan. Zenfone 4, 3300 mAh’lik bir bataryaya sahip. Bu batarya yoğun kullanımda kullanıcıya bir günlük bir kapasite sağlıyor. ASUS BoostMaster teknolojisi sayesinde de beş dakikalık bir şarj ile iki saatlik bir konuşma süresi elde ediyorsunuz. 36 dakikalık bir şarj ile bataryanın %50’si doluyor.

Çift kamera teknolojisi ile iddialı

Zenfone 4’ün en büyük özelliği, arka yüzeyde çift kamera sistemine sahip olması. 12 MP’lik ana kamerası , 1.4μm piksel boyutuna sahip Sony IMX362 sensörü ve F1.8 diyafram aralığı ile fotoğraflar çekiyor. 0.03 sn’de Otofokuz ve optik görüntüleme sabitleme fonksiyonuna sahip olan bu kamera, Asus Super Pixel Engine sayesinde sensorune daha çok ışık alabiliyor. Bunun avantajı düşük ışıkta benzer ürünlerle kıyasla daha parlak ve net fotoğraflar çekebilmesi.

120 derecelik geniş açılı 8 MP’lik ikinci kamera ise geleneksel akıllı telefon kameralarından %200 daha geniş bir görüntü yakalayabiliyor. Dar alanlarda, manzara çekimlerde ve grup fotoğraflarında önemli bir avantaj sağlayan bu kamera sayesinde, daha fazla detayı fotoğraf karesine sığdırabiliyorsunuz.

Ön tarafta ise Selfie tutkunları için 8 MP’lik bir kamera yer alıyor. Bu kamera ASUS SelfieMaster uygulaması ile kullanıldığında oldukça eğlenceli ve güzelleştirme efektleri ile en mükemmel görüntüyü yakalamış oluyorsunuz.

****

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler