HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bedava WiFi kullananlara çok önemli uyarı

Bulduğunuz açık bir Wi-Fi ağına bağlanarak belki cebinizdeki parayı koruyorsunuz. Ama bu arada çok daha büyük bir fatura ödemeniz gerekebilir!

Bedava WiFi kullananlara çok önemli uyarı

Cep telefonu kullanıcılarının açık Wi-Fi ağlarına bağlanırken dikkatli olmaları gerekiyor. Veri erişiminin daha pratik bir yolu olsa da, bu bağlantılarla ilgili dikkat etmeniz gereken güvenlik sorunları var. Mobil güvenlik firması Wandera, bulduğu bazı güvenlik açıklarını yayınladı ve detaylarını raporunda açıkladı.

Wandera'nın ağındaki 100,000 mobil cihaz örneğine dayanan rapora göre, cihazların %24'ü açık, ve genellikle güvenliksiz Wi-Fi ağları kullanıyorlar. Kullanıcıların bağlandığı hotspot'ların ise %12'si açık. Açık Wi-Fi ağlarının güvenlik sorunları iyi biliniyor ve Wandera'ya göre, tehlike gerçek: Cihazların %4'ü kasım ayında saldırıya maruz kalmış.

Wandera, mobil veriyi kullanmak pahalıya patlasa da, tasarruf için açık Wi-Fi kullanmanın riskini almaya değmeyeceğini söylüyor.

Özellikle veri güvenliğinin vurgulandığı Almanya'daki kullanıcılar kendini güvende olarak görüyor olsa da, istatistikler onları şaşırtacak nitelikte. En yüksek oranda ve şiddette saldırılar Almanya'da gerçekleşmiş. Meksika, BK, Fransa ve İspanya da yüksek risk bölgeleri arasında yer alıyor.

İş seyahati yapanlar özellikle risk altındalar. Otellerdeki Wi-Fi'lar en yüksek riski taşıyor ve bunun ardından hava alanları geliyor. Evler de yüksek risk taşıyorlar çünkü çoğu kullanıcı, kendi güvenlik ayarlarını düzgün şekilde yapılandırmıyor.

Wandera, seyahat edenler için beş güvenlik ipucu öneriyor: İlk olarak, fatura öderken veya çevrim içi satın alırken açık Wi-Fi'lerden uzak durun. İkinci olarak, mümkünse bir VPN kullanın. Üçüncüsü, güvenli olmayan websitelerini algılayan bir güvenlik yazılımı kullanın. Son olarak, etraftaki hotspot'lara otomatik bağlanmayı kapatın ve güvensiz hotspot'ları algılayabilen bir güvenlik yazılımı yükleyin.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler