HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çocuklara özel akıllı saat

Giyilebilir cihaz dünyası gelecek yıllarda popülerliğini arttırarak devam edecek. Bu yükselen sektör de çeşitlilik elbette en önemli noktalardan bir tanesi.

Çocuklara özel akıllı saat

Çeşitlilik noktasında giyilebilir teknolojilerin neredeyse hepsi yetişkinlere göre tasarlanıyor. Ancak bir akıllı saat var ki çocuklara özel.

Teknolojik oyuncak şirketi VTech’in 2014 Amerikan Ulusal Oyuncak Fuarı kapsamında kamu oyu ile paylaştığı yeni akıllı saatine KidiZoom adını vermiş. Şirket KidiZoom’u dünyanın ilk çocuklara özel akıllı saati olarak meraklılarına sunuyor. Çocuklar için özel olarak tasarlanmış olan bu akıllı saat aslına bakacak olursanız bir akıllı saat sayılmaz çünkü yetişkin akıllı saatlerinden ayrılan çok önemli bir farkı var; internete bağlanamaması.

Öte yandan KidiZoom 1.4 inçlik dokunmatik ekrana sahip. Saatin önünde bulunan kamera fotoğraf ve video çekebilmenize imkan sağlıyor. Bunun yanı sıra çocuklara özel olarak üretilmiş bu akıllı saatte oyunda unutulmamış. KidiZoom için belirlenen fiyat ise yaklaşık 100 TL. İnternete bağlanamaması ve düşük teknik özellikleri ile tam anlamıyla gerçek akıllı saatler olan Samsung’un Gear’ı veya Sony’nin Smart Watch 2’si ile yarışmak gibi bir amacı olmadığını görebiliyoruz. Zaten renkli grafikleri ve basit kullanımıyla hedef kitlesi olan çocuklar için yeterli olacaktır.

KidiZoom’un dış görünümünden biraz bahsetmek gerekirse ilk söylememiz gereken şey üzerinde yalnızca iki tuş bulunduğu olur. Tuşlardan bir tanesi home tuşu diğeri ise fotoğraf veya video çekmek için kullanılan tuş. Videove fotoğrafların kaydedildiği hafıza da saatin içinde konumlandırılmış. Bu görüntüleri bilgisayarınıza aktarabilmeniz içinde saatin üzerinde micro USB çıkışı bulunuyor .

Huawei’den Büyük Gaf

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler