HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dell, PC dünyasını tekrar zirveye taşıma peşinde!

Amerikalı teknoloji devi Dell, PC dünyasının en önemli oyuncularından biri ve düşen pazar hacminden dolayı, ciddi rahatsızlık duyuyor.

Dell, PC dünyasını tekrar zirveye taşıma peşinde!

Dell Avrupa Şef Mühendisi Fergus Murphy, PC’lerin geleceği hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu.

PC pazarı hala kendisi için gereken karları elde etse de, söz konusu rakamlar geçmişe oranla kayda değer biçimde düşük. Ne de olsa Apple, akıllı tablet, akıllı cihaz hatta konsol ve akıllı TV gibi cihazların zinciri, her geçen gün sıklaşıyor.

PC evreninin en büyük isimlerinde Amerikalı Dell ise, bu gidişe bir son verip, eski ve haşmetli günlere geri dönüş niyetinde.

Dell’in İrlandalı üst düzey yöneticisi Fergus Murphy, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fergus Murphy, “Dell, iş gücünün genişletilmesi ve geliştirilmesi için ciddi hamlelerde bulunuyordu. Pek çok rakibimizin aksine biz çalışan sayımızı yükseltiyoruz. Amacımız hem iş yerlerine sunucular ve IT direktörleri ile destek germek, hem de bireysel kullanıcıları, tekrar oyuna sokmak. Bunun kolay olmadığının farkında olsak da, mümkün olduğuna inanıyoruz.” diyerek iddiasını ortaya koyuyor.

Amerikalı teknoloji devi sadece sözcüklerle yetinecek bir firma değil. Şirket, uzun süredir işbirliği içinde bulunduğu Intel ile ortak bir çalışma daha yürütüyor: Hepsi bir arada PC’ler… Bu noktada özellikle tablet ve kişisel bilgisayar olarak kullanılan, ikisi bir arada cihazlar öne çıkıyor. Yani, WiGig (802.11ad gigabit kablosuz internet) altyapısı ile donatılan ve gerektiğinde basit bir tablete dönüşe cihazlar, üretime geçti bile.

Dell’in diğer bir amacı ise PC’ler ile akıllı cihazlar arasındaki farkı soluklaştıran Android işletim sistemi yerine; Microsoft Windows, Google Chrome ve Ubuntu Linux işletim sistemlerine öncelik tanımak.

Şirket kurucularından(aslında fikir babası olarak da tanımlayabiliriz) Michael Dell, PC’lerin pazar paylarının son yılda yüzde 30 seviyesinde gerilediğini, 2015’de açıklamış ve konuyla ilgili endişelerini dile getirmişti. Şimdi bu duruma yönelik açık bir karşılık verilmesi, mutluluk verici.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler