HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünden bugüne Asus Zenfone serisi

Son yıllarda mobil platformlarda yaşanan gelişmelere kayıtsız kalmayan Asus, Zenfone akıllı telefon ailesiyle teknoloji severlere hem kullanımı kolay hem de diğer üreticilerin ürünlerine kıyasla daha ekonomik fiyatlar sunmayı hedefleyerek pazara giriş yaptı.

Dünden bugüne Asus Zenfone serisi

Firma, Zenfone ailesinin ilk jenerasyon üyesi Zenfone 4’ü Las Vegas’ta, CES 2014’te ilk kez görücüye çıkardı. 4 inç 800×480 çözünürlük sunan TFT ekranı ve 1.2GHz değerde çift çekirdekli Intel Atom işlemcisi bulunan telefon, Asus’un kendi geliştirdiği Zen arayüzüyle süslü Android Jelly Bean 4.3 işletim sistemine sahipti.

Bu telefonun ardından kısa aralıklarla yeni üyeler duyuruldu ve Zenfone ailesi genişlemeye başladı. Asus, bu cihazlarında Intel’in Atom işlemcilerinden güç alıyor ve böylelikle daha iyi performansın elde edilebileceğini belirtiyordu. Zaten Intel, Asus’un masaüstü PC ve laptop tarafında da sıklıkla çalıştığı bir firmaydı.

Zenfone serisinde ikinci perde

Firma, CES 2015’te bu kez Zenfone 2’yi görücüye çıkardı. Firma bu kez 5.5 inç FHD ekranı ve Intel’in geliştirilmiş Intel Atom işlemcisini seçerken aynı zamanda 4GB RAM unsurunu da kullanıyor ve böylelikle “bir ilk”e imza atıyordu. Ayrıca bu kez Snapdragon çipsetler de tercih ediliyordu.

Yine bu etkinlikte Asus’un kamera odaklı ilk telefonu Zenfone Zoom da tanıtılmıştı. Zenfone Zoom’un 13MP değerdeki ana kamerası 3X optik zoom ve 12X dijital zoom özellikleriyle birlikte optik görüntü sabitleme teknolojisini barındırıyordu.

Güzel bir ilgi görünce Zenfone 2 ailesi de genişlemeye başladı ve 2015 IF Product Desing Ödülleri’nde inovasyon, ergonomi ve fonksiyonellik kategorilerinde ödülleri kucakladı.

O ana kadarki en geniş kapsamlı Zenfone akımı 2016’da gerçekleşti. Elveda Intel!

Asus, bu kez yeni ürünlerini tanıtmak için Las Vegas’ı değil, Tayvan’ın başkenti Taipei’de gerçekleştirilen Computex fuarını tercih etti. Burada da arka arkaya ZenFone 3 Max, ZenFone 3 Laser, ZenFone 3 Deluxe ve ZenFone 3 Ultra duyuruları geldi. Asus, artık tasarım tarafında alüminyüm çerçeveye daha fazla önem veriyor ve parmak izi okuyucu sensörü de ilk kez bu ürünlerinde bulunduruyordu. Yine Asus, bu yılda pil odaklı Ultra ve Max modelleriyle ilgi gördü. Artık Intel işlemcilere yer verilmezken, Snapdragon işlemcilerin yanında MediaTek’li modeller de artıyordu.

Zenfone AR da neyin nesi?

CES 2017’de görücüye çıkan modellerden bir tanesi de Zenfone Ar idi. Ürün, Tango artırılmış gerçeklik ve Google Daydream VR platformlarına destek veren, aynı zamanda 8GB RAM’e kadar destek sunan ilk telefon modeli olarak lanse edildi. 23MP değerde gelişmiş bir de kamerası bulunuyor. Aynı zamanda bu telefon, en iyi tasarım ödülünün de oldu.

2017’de dördüncü jenerasyon ve “4”ün önemi

Asus, dördüncü jenerasyon Zenfone ailesini 17 Ağustos 2017 itibarıyla görücüye çıkardı ve bu ailesi için “Zenfone 4” ismini benimsedi. Ayrıca firma, 2017 itibarıyla en kapsamlı Zenfone ürün yelpazesini sunuyordu. Hem selfie odaklı hem de pil odaklı modellerini arka arkaya duyurdu. En dikkat çekici model ise, Snapdragon 835 çipseti ve 6GB RAM değeriyle Zenfone 4 Pro olmuştu.

“We Love Photo”

Asus, yakın bir tarihte “We Love Photo” sloganıyla 2017 model ürünleri olan Zenfone 4, Zenfone 4 Max ve Zenfone Live’ı görücüye çıkardı. Firma, son dönemde popülerleşen dual kamera akımına kayıtsız kalmadı ve hem Zenfone 4’te hem de Zenfone 4 Max’te dual kamera sistemine yer verdi. Tabii kendi özel kamera uygulamaları sayesinde daha yüksek performans sunmayı da ihmal etmiyor.

Zenfone 4, dual kamera sisteminin yanında premium tasarım hatlarıyla da dikkatleri üzerine topluyor. Zenfone 4 Max ise, 5000mAh değerde devasa piliyle rakiplerine gözdağı verirken Zenfone Live da hafif tasarımı ve ön tarafta yer verilen flash ışıklı 13MP selfie kamerasıyla tam bir sosyal medya telefonu kimliğine sahip.

Yüzlerce ödül

Asus, 2014’ten bu yana ürettiği Zenfone serisi telefonlarla yüzlerce ödüle layık görüldü. Firmanın resmi Facabook sayfasındaki bilgilere göre, 2014’ten bu yana Zenfone ailesinin kazandığı toplam ödül sayısı 721. Ergonomik tasarımdan başarılı kameraya ve kullanışlı arayüze kadar birçok ödül sahibi olan bu serinin 2017 karnesine de kısaca bakalım.

Asus, Red Dot Desing Ödülleri’nde prestijli 9 ödüle sahip olurken iF Design Awards 2017′den de kazandığı 15 ödülle evine döndü.

2017 ve sonrasına yönelik planlar

2014’ün ortalarında satışa sunulan ilk Zenfone ailesiyle 8.4 milyon adetlik sevkiyat rakamı elde edilmiş, 2015’te 20 milyon rakamı hedeflenmişti. Başarı sağlanınca 2016 için 30 milyon hedefli belirlendi ve içinde olduğumuz 2017 hedefi ise yaklaşık 40 milyon. Fark edildiği üzere Asus’un hedefleri her sene biraz daha büyüyor ve sürekli yükselişe odaklı hareket ediyor.

Asus, günümüzde teknoloji severlere yönelik olarak ürün yelpazesini geniş tutmayı sürdürüyor. Hem ekonomik modeller hem de üst seviye modeller hazırlayarak ihtiyaçlara en uygun modelleri belirliyor. Tabii gelişmekte olan pazarlara yönelik çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor.

****

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler