HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Facebook, Ofise 800 kişi alacak

Tahminlere göre gelecek yılın sonuna kadar İngiltere’de yaklaşık 2300 kişi Facebook dahil birçok sosyal medya şirketi için çalışacak.

Facebook, Ofise 800 kişi alacak

İngiltere’de yeni açılacak Facebook ofisi, on yılın ardından şirketin Amerika Birleşik Devletleri dışındaki en büyük merkezi olacak. Şirketin Avrupa, Orta Doğu ve Asya bölge başkan yardımcısı Nicola Mendelsohn, “İngiltere yeni bir işe başlamak için iyi bir yer değil ancak İngiltere, girişimci nüfusu ve ileri mühendislik seviyesi teknoloji firmalarının büyümesi için ideal bir ülke.” dedi.

Ofis için Londra’nın Oxford Circus yakınlarında bulunan Ratbhbone Place‘deki yedi katlı bir bina seçildi. Bina, Bilboa’daki Guggenheim Müzesi’nin en iyi mimarlarından Frank Gehry tarafından Facebook için yeniden tasarlandı. Şirkette mühendisler ve geliştiricilerin yanı sıra pazarlama ve satış departmanları da yer alacak.

Mühendislik, ürün ve ortaklıklar dahil olmak üzere birçok farklı departmanlardan gelen uzmanlar, insiyatifin bir parçası olarak şirkette yer alacak. İngiltere’de 950 teknoloji firmasını temsil eden techUK’den Julian David, Brexit Referandumu’ndaki belirsizliklere rağmen Facebook‘un Londra’da yaptığı büyük yatırım gibi dünyanın önde gelen diğer sosyal medya şirketlerininde yatırım planlarının olduğunu söyledi. Yeni işe alımlarla 2018 yılının sonunda İngilere’deki Facebook ofislerinde çalışan sayısı 2300’ü bulacak.

Şansölye Philip Hammond, Mark Zuckerberg’in Londra’da genişleme kararı almasını İngiltere için “güven işareti” olarak nitelendirdi.

****

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler