HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google’dan arama sonuçlarına kısıtlama

Dünyanın en büyük arama motoru Google artık bazı işlemsel sorgular için ek arama sonuçları olmadan yanıtları gösteriyor. Google uzun süredir bazı aranan terimlerin cevaplarına sayfanın üst tarafında yanıt veriyordu.

Google’dan arama sonuçlarına kısıtlama

[ Dolar kuru ] yazıldığında TL karşılığını, [ bir metre kaç santimdir ] yazıldığında sorunun cevabını veriyor ancak işlemin altında arama sonucunda çıkan sayfaları listeliyordu. Yeni özellik ile hesap makinesi, birim dönüştürücü ve saat sorgularında artık ek arama sonuçlarını göstermeyecek.

Picture4

Örneğin, [ Türkiye’de saat ] veya [ 5+5 ]için arama yaparsanız, Google direkt olarak boş bir sayfada sorunun cevabını gösterecek.

Yanıtın alt kısmında bulunan “Bütün Sonuçları Göster” butonu ise diğer arama sonuçlarına yönlendirecek.

Picture5

Şirket tarafından yapılan açıklamada, bu tür soruların cevabını arayan kullanıcıların cevaba ulaştıktan sonra nadiren ek arama sonuçlarını kullandığını, bu yüzden sorulan sorunun cevabı dışında arama sonuçlarının gösterilmemesine karar verildiği belirtildi.

Picture6

Danny Sullivan da attığı bir tweet ile yapılan bu güncellemeyi onayladı. Tweet’inde bu kısıtlamanın, “hesap makinesi, birim dönüştürücü ve saat” aramalarında aktif olacağını açıkladı.

Tweet’in devamında Yükleme süresini daha da hızlandırmak için yoğunlaştırılmış bir görünüm deniyoruz. Bu araçları arayan kişiler nadiren tam arama sonuçları kullanıyor, ancak sonuçları görmek isteyenler tüm sonuçları göster butonuna tıklayabilir.” açıklamasında bulundu. Özellikle haber siteleri gibi anlık yoğun trafik alan sitelerin trafikleri yerel saat, hesaplama gibi sık aranan konularda gelen kısıtlama yüzünden olumsuz etkilenecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler