HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google Glass İngiltere’de hoş karşılanmadı

Google’ın akıllı gözlüğü Google Glass, ABD’de yaşadığı sorunların ardından şimdi de satışa sunulduğu İngiltere’de bazı sınırlayıcı kurallarla karşılandı.

Google Glass İngiltere’de hoş karşılanmadı

İnternet devi Google‘ın giyilebilir cihazlar alanındaki ilk ürünü olan Google Glass, ortaya çıktığı günden beri tartışmalara konu olan bir cihaz. Google’ın akıllı gözlüğü giyilebilir cihazların geleceği için oldukça umut verici bir teknolojik atılım olsa da, birçok insan sebep olabileceği mahremiyet sorunları nedeniyle cihaza temkinli yaklaşıyor ve hatta tepki gösteriyor. Google Glass‘ın Nisan ayında ABD’de piyasaya sürülmesinin ardından daha da artan bu mahremiyet endişeleri, diğer ülkelere de sıçramış durumda.

İlk olarak ABD’deki kullanıcılarına sunulan Google Glass yavaş yavaş diğer bölgelere de taşınmaya başlıyor ve bu bölgeler arasında yer alan İngiltere şimdiden Glass’a karşı önlemini almış gibi görünüyor. Şu ana kadar ürünün piyasaya sürüldüğü bölgelerde yaşanan sorunların başında Google Glass kullanıcılarının sinemalarda yaşadığı kısıtlamalar geliyordu. Akıllı gözlük kullanılarak sinemada kayıt yapılmasının önüne geçmeyi amaçlayan İngiltere hükümeti, cihazın sinemalarda kullanılmasını engelleyen bazı kurallar getirdi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler