HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Google’dan çoklu flaş patenti

Google’ın yeni patent başvurusu kamera için flaş özelliğine farklı bir bakış açısı getiriyor.

Google’dan çoklu flaş patenti

Geçtiğimiz günlerde Google CEO’su Larry Page, Apple ve Facebook gibi rakiplerini eleştirip “yeterince inovasyon yapmıyorlar” demişti. Page’in bu sözleri sarf etmesinin ardındaki en büyük sebep Google’ın “X Labs” adını verdiği gizli proje geliştirme ekibi. Onlarca farklı proje üstünde çalışan ekip, prototip ürünler ve patent başvurularıyla zaman zaman adını duyuruyor.

Fakat Android işletim sisteminin geliştiricisi olan Google, genellikle mobil cihazlar konusunda fazla patent almıyor. Bu durum donanım konusuyla pek ilgilenmemelerinden mi kaynaklanıyor bilemiyoruz. Belki de bu konuda patent yarışını Samsung, Motorola, LG gibi Android ortaklarına bırakıyorlar.

Yeni ortaya çıkan bir patent girişimi, Google’ın bu konudan tümüyle uzaklaşmadığını gösteriyor. “Çoklu flaş” olarak nitelendirebileceğimiz bu patent, mobil cihazlarda birden fazla LED flaş kullanarak çok daha fazla aydınlatma sağlıyor. Bu patentin detayları hakkında çok fazla bilgi yok. Ancak tahminlere göre Google, az elektrik tüketen LED’ler çokça kullanarak çok enerji harcayan zenon flaşlardan vazgeçmeyi hedefliyor. Tabii bu kadar LED flaşa sahip olunca telefonunuzu fener gibi kullanma şansınız da olabilir.

Her zaman olduğu gibi yine patentlerin her zaman gerçek ürünlere dönüşmediğini belirtelim. Bakalım Google, çoklu flaş özelliğini piyasaya çıkan bir telefonda kullanacak mı…

[**

**](http://www.scroll.com.tr/102955/yeni-nesil-fifa-ve-battlefield-geliyor/)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler