HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hacklenmemek için 2018'de bunlara çok dikkat edin!

Hatırlayalım, bu yıl tüm dünyayı sarsan WannaCry siber saldırısı yaşandı. Peki ya diğerleri? 2017 yılını geride bırakırken 2018'de hacker'lara karşı kendinizi korumanın yolları...

Hacklenmemek için 2018'de bunlara çok dikkat edin!

Bu güvenlik işlemlerini hemen şimdi uygulayın çünkü online suçlular önümüzdeki yıl daha da agresif hale gelecekler.

2017'ye bakınca kişisel bilgilerinizin sürekli olarak bilgisayar korsanlarına maruz kaldığına ikna olmadıysanız, bu yazıyı okumayın bile...

2017'nin en kötü Hack saldırısı, tamı tamına 145.5 milyon Sosyal Güvenlik numarasını sızdıran Equifax hack'i ya da bilgisayarlarımızı kilitleyen WannaCry saldırısı değildi... Üstelik bazı hack saldırıları o kadar ilginçti ki fidye olarak Bitcoin isteyen bile oldu!

Örneğin ABD hükümeti, Rus hükümetiyle olan bağlantılarla ilgili endişeler nedeniyle yaygın olarak bilinen Kaspersky Lab yazılımını yasakladığında, bilgisayarımızdaki milyonlarca güvenlik yazılımı bile şüpheli hale geldi. Ve uzmanlar, cihazlarımızı İnternet'e bağlayan, Wi-Fi gibi görünmez sistemlere güvenip güvenmediğimizi sorgulamamızı sağladı.

Birçok virüs saldırısı türünden kendinizi korumak için hala çok şey yapabilirsiniz.

İşte 2018'de kendinizi hack'lerden korumak için uygulayabileceğiniz yöntemler:

-İşe ftoğraflarınızı, müziklerinizi ve diğer önemli şeyleri yedekleyerek başlayın. Ayrıca, tüm yazılımlarınızı güncelleyin. Eğer bu iki şeyi yapmıyorsanız, geri kalanı işe yaramaz.

-Ardından, kimlik doğrulama uygulamaları, Yubikey'ler ve dahili bir kimlik doğrulama aracı ile gelen Google Now gibi hizmetleri gibi hesaplarınızı kilitlemek için giderek daha kolay kullanılan bazı araçların nasıl kullanılacağını öğrenin.

-Son olarak, güvenlik yazılımından vazgeçmeyin.

Çok fazla iş gibi mi geliyor? Bu iş için gerçekten vakit ayırmalısınız. (Kaynak: Cnet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler