HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Instagram'ın açığını bulan 10 yaşındaki Finlandiyalı genç 10 bin doları kaptı

Mashable'da yayınlanan bir habere göre 10 yaşındaki Finlandiyalı bir çocuk, Instagram'ın çok büyük bir açığını keşfetti. Şirket çocuğun ailesine 10 bin dolar verdi.

Instagram'ın açığını bulan 10 yaşındaki Finlandiyalı genç 10 bin doları kaptı

Ali Halit Diker / Mynet Haber

Çok küçük bir ihtimal de olsa Instagram hesaplarınızdaki yorumlarınız değiştirilmiş ya da silinmiş olabilir. Eski yazdığınız yorumlar hala yazdığınız gibi mi ya da hala duruyorlar mı diye bir bakın isterseniz.

Ailesi gerçek adını vermek istemediği için haberde ismi Jani olarak geçen genç isterse Justin Bieber'ın bile yorumlarını silebileceğini belirtti.

Jani'nin babasının Finlandiya gazetesi Iltalehti'ye söylediğine göre Jani ve ikiz kardeşi daha önce de bazı websitelerinde güvenlik açıkları bulumuşlardı fakat hiçbiri böyle bir ödemeye sebep olacak önemde açıklar değildi.

Jani'nin ailesine verilen ödül Facebook'un bug bounty program'ı adını verdiği bir uygulamanın ürünü. Facebook ürünlerinde bu tarz hatalar ve açıklar yakalayanları ödüllendiriyor. Benzer bir program Google'da da var.

Mashable'nin bildirdiğine göre Facebook sadece 2015'te 13 bin rapor aldı, bunlardan 526 tanesi değerlendirilmeye alındı. Facebook sistemdeki hata ve açıkların düzeltilmesi için 2015'te araştırmacılarada yaklaşık 1 milyon dolar ayırdı ve her değerlendirilen hataları gönderenlere kişi başı 1.780 dolar ödedi.

Kodlama öğrenmek şart... ya da kodlama bilen arkadaşlarınızla Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın açıklarını ve hatalarını bulmaya çalışabilirsiniz. Ek gelir kapısı olur fena mı ;)

Kaynak: mashable.com

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler