HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

iPhone X fiyatı cep yakıyor! Peki özellikle ekranı korumak için ne yapmalısınız?

Apple'ın yeni telefonunu iPhone X piyasaya çıkar çıkmaz teknoloji dünyasının en çok merak edilen ürünlerinden biri haline geldi. Üstelik o kadar kırılgan ve hassas ki... iPhone X'in tamiri de bu sebeple çok pahalı! Peki iPhone X'inizi korumak için ne yapabilirsiniz? İlk etapta hasar riskini en aza indirgemek yapabileceğiniz en basit şey...

iPhone X fiyatı cep yakıyor! Peki özellikle ekranı korumak için ne yapmalısınız?

Herhangi bir cep telefonunun ekranının kırılması, patlaması korkunç bir şey. Bir de o telefona milyarlar harcadıysanız... Gerçekten korkunç! Ne yazık ki, iPhone X'iniz (Apple'da $ 999) başlangıç fiyatı olarak 6 bin TL'den başladığına göre, cep telefonunuz kaldırıma çarparsa veya başka bir kazadan dolayı kırılsa kendinizi affedemeyebilirsiniz.

TELEFONU KORUMANIN EN UCUZ YOLU: KIRMAMAK!

Cnet'te yer alan habere göre, Apple, iPhone X ekranının onarımı için 279 $ 'lık bir ücret talep ediyor. Yeni bir iPhone X almaktan elbette daha ucu elbette, ama neyin daha ucuz olduğunu biliyor musunuz? İlk etapta iPhone'unuzu kırmamak!

İşte, o zaman, AppleCare'den daha uygun bir sigorta seçeneği de dahil olmak üzere, telefonunuzu korumanın yolları:

DAYANIKLI BİR TELEFON KABINA KOYUN

Sıradan bir kılıf, pahalı iPhone X'iniz için oldukça garantili bir koruma sözü veriyor.

iPhone'lar şüphesiz güzel, bu yüzden bir kılıfın içine koymak kimsenin işine gelmez gibi görünüyor.

Ancak ani kazalara karşı koruma sağlamak için yapmanız gereken böyle bir kılıfa koymak, LifeProof Next gibi...

EKSTRA DAYANIKLI BİR ŞEY TERCİH EDİN

İdeal olarak, ekstra dayanıklı bir şey tercih edin. Örneğin, Defender Serisi (50 $) hem düşürme hem de toz önleme özelliği sunuyor ve bir kemer klipsli kılıf, telefonunuzu taşımanın daha az zahmetli olmasını sağlıyor. Bu sayede de düşürme şansınız azalıyor. Fakat, kılıfın büyüklüğü, zaten büyük olan telefona ekstra hacim de ekliyor ve kullanıcılar tarafından pek estetik görülmeyebiliyor... Tercih meselesi!

TELEFONUMUZU GÜNDE EN AZ BİRKAÇ KEZ DÜŞÜRÜYORUZ

Ne kadar dikkatli olursak olalım telefonlarımızı bazen istemeden de olsa düşürebiliyoruz. Şu ana kadar yer çekimini telafi etme hakkında konuştuk. Şimdi onun üstesinden gelmek hakkında konuşalım.

Cnet'te yer alan habere göre, Ninja Loop en favori neredeyse her case (telefon koruyucu kılıf) ile uyum gösterebilen basit bir kayış. En fazla 5 dolara (Yaklaşık 25 lira) mal olacak bir şey ve iPhone'a kesinlikle hiçbir ağırlık eklemiyor. Daha da iyisi, kablosuz şarj işlemine de engel olmuyor.

İkincisi, PopSocket'leri kontrol edin.

Bunlar düz, kendinden yapışkanlı, iki parmaklı bir sap ve bir stand sunmak için "açılır" plastik diskler..

Ancak telefonun arkasının şarj yuvasına kadar yakınlaşmasını önleyebiliyor!

Bu gibi çözümlere ikincil bir fayda var: Tek elle iPhone X'ınızı kullanmak daha kolay olacak.

SİGORTA YAPTIRIN

iPhone sigorta poliçeleri sunuluyor, ancak oldukça pahalılar. Çoğu durumda AppleCare daha çok güven vadediyor ancak Apple bir iPhone X için AppleCare + politikası için 199 dolarlık bir ücret talep ediyor ve 2 yıla kadar kazara hasar dahil iki yıl koruma sunuyor.

Bununla birlikte, biraz daha uygun olan başka bir seçenek var: SquareTrade, iki yıllık bir 129 dolarlık (30 dolar daha vererek üçüncü yıl için de sigorta satın alabilme seçeneği ile) ücreti var ve bu, iPhone X de dahil olmak üzere tüm iPhone'lar için mevcut.

Kararınız ne olursa olsun, özellikle de ekranı iki yıl içinde iki kez kırmayı başarırsanız, bir sigorta 279 dolardan daha az bir ekran onarımına mal olacak!

SquareTrade'in seçeneği - yine de ucuz değil - 1000 dolarlık bir yatırımın korunması için izleyebileceğiniz makul bir yol olabilir gibi görünüyor.

Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler