HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oyuncular için üretildi : Razer Kiyo

Eğer bir PC oyun yayıncısı iseniz, yayın kaliteniz için dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Oyun performansınız tabii ki önemli, ama burada ekipmanlarınızdan da söz etmeliyiz.

Oyuncular için üretildi : Razer Kiyo

İyi bir PC, iyi bir mikrofon, iyi bir ışık sistemi ve iyi bir kamera. Bu yazımızda size Razer’ın oyunculara yönelik yeni çözümlerinden olan Razer Kiyo isimli kamerasından söz edeceğiz.

3… 2… 1… Kayıt!

Razer Kiyo, kompakt bir tasarıma sahip. Kutuyu açtığımızda, dairesel tasarımdaki kamerayla karşılaşıyoruz. Kameranın etrafı led ışık paneliyle çevrili ve arka tarafında da konumlandırma mekanizması mevcut. Böylelikle ürünü masanıza, laptop’unuza ya da monitörünüze rahatlıkla entegre edebilirsiniz. Ayrıca, standart tripod ve benzeri aparatlar için bağlantı noktası da bulunuyor.

Ürünü USB aracılığıyla PC’nize bağladıktan sonra bir yayın programı kuruyor ve kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Razer, bu ürünü için de XSplit ve OBS gibi ücretsiz olarak indirilebilen yayın programlarını öneriyor. Biz ikisini de denedik ve özellikle XSplit üzerinden devam ettik.

720P’de 60FPS kayıt ve yayın özelliği

Razer Kiyo, 720p çözünürlükte 60 FPS, 1080p çözünürlükte de 30 FPS değerde yayınlar yapmanıza imkan sunuyor. Ürünün görüntü kalitesinin ortalama olduğunu söylemeliyiz. Tabii kullandığınız ortamda ışık seviyesinin de yüksek olması gerekiyor. Ek olarak, kameranın üzerinde yer alan beyaz led aydınlatmayı da çevirerek kolaylıkla aktifleştirerek seviyesini belirleyebiliyorsunuz. Yine de net görüntüler için iyi bir ışık sistemi şart. Hele de yeşil perde gibi detaylar da kullanmak istiyorsanız.

Dikkatimi çeken sıkıntılar olarak, yayın esnasında bazen hareketleriniz ve görüntü arasında gecikmeler
yaşanabiliyor. Ayrıca ufak tefek hareketlerinizde oto fokus bozulabiliyor ve kamera tekrar netlemeye çalışırken ortaya hoş olmayan görüntüler çıkabiliyor.

Öte yandan, kameranın üzerinde bir de dahili mikrofon var. Ses kalitesi fena değil, ancak profesyonel bir yayın için profesyonel bir mikrofon kullanmanız gerektiğini söylememize gerek yoktur.

Razer Kiyo ile ilgili son sözlere gelecek olursak…

Razer Kiyo, kompakt, şık diyebileceğimiz bir tasarıma sahip ve tak çalıştır olarak nitelendirilebilecek cihazlardan bir tanesi. Genel olarak iyi bir performans sunsa da özellikle oto fokusta yaşanan sorunlar sebebiyle can sıkabilir. Öte yandan, piyasada daha uygun fiyata Logitech C920 gibi bir rakibi olduğunu da söylememiz gerekiyor.

Razer Kiyo, ülkemizde 645 TL’den başlayan fiyatlara satın alınabiliyor. Rakibi C920 ise 400 TL’ye bulunabiliyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler