HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samsung'a büyük darbe!

Samsung büyük bir patent davasıyla karşı karşıya kaldı. ABD'li güvenlik şirketi PaCid Technologies, kendisine ait patentlerin Samsung tarafından ihlal edildiğini söyledi ve Samsung'a dava açtı.

Samsung'a büyük darbe!

Samsung parmak izi okuyucusu, yüz tanıma ve iris tarama gibi biyometrik güvenlik özelliklerini bir arada kullanıyor. iPhone X’in Face ID’si gibi kullanıcılarını sadece yüz tanımaya mahrum bırakmayan şirket, böylece güvenlik konusunda seçimi kullanıcılarının isteğine bırakıyor. Güvenlik tarafını sağlama alan Samsung, işin patent kısmında ise iddialara göre büyük bir hata yapmış durumda.

PACİD TECHNOLOGİES SAMSUNG'A DAVA AÇTI

ABD'li veri güvenliği şirketi PaCid Technologies, Samsung'un parmak izi yüz tanıma, iris tarama gibi biyometrik güvenlik özellikleri hakkında kendisine ait iki patenti ihlal ettiğini iddia etti. Şirket bununla da kalmadı ve bu iddialarını mahkemeye taşıdı. PaCid Technologies, 6 Nisan günü Teksas Doğu Bölge Mahkemesi'ne başvurarak Samsung'a patent davası açtı.

samsungg

SAMSUNG BÜYÜK TAZMİNAT ÖDEYEBİLİR

Davada öngörülen tazminat rakamı ise dudak uçuklatacak cinsten. Mahkemenin PaCid Technologies’i haklı bulması halinde Samsung'un şirkete 3 milyar dolar tazminat ödemesi bekleniyor. En azından bahsedilen rakamlar bunlar. İki şirketin mahkeme sonucunu beklemeden uzlaşması ise gayet olası.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler