HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Steam'de Bitcoin devri sona erdi!

PC dünyasının en popüler oyun platformu Steam, Bitcoin desteğini sonlandırdığını açıkladı. Bundan Steam'den oyun almak isteyenler artık popüler kripto para Bitcoin ile alışveriş yapamayacaklar.

Steam'de Bitcoin devri sona erdi!

Milyonlarca kullanıcısı olan popüler oyun platformu Steam, yaptığı açıklama ile Bitcoin desteğini sona erdirdiğini duyurdu. Steam Bitcoin ile oyun alışverişini kaldırmasının nedeni olarak da Bitcoin değerinin hızla yükselmesine ve Bitcoin ile yapılan işlemlerin ücretlerinin artmasına dayandırdı.

BITCOIN 1 GÜNDE 2 BİN DOLAR DEĞER KAZANDI

Son aylarda hızla yükselen Bitcoin'in değeri 12 bin dolara kadar yükselmişti ki son olarak 6 Aralık'tan 7 Aralık'a 1 günde 2 bin dolar değer kazanarak 14 bin doları geçti. Uzmanlar bu artışta özellikle ABD'li finans şirketlerinin Bitocin kullanma kararı almalarının etkili olduğunu belirtiyorlar.

"BITCOIN DENGESİZ"

Steam yaptığı açıklamada Bitcoin'in değerinin geçmişten bu yana dengesi olduğunu ve özellikle son aylarda aşırı uçlarda hareketler yaşandığını belirtiyor. Bitcoin bir anda %25 değer kaybedip sonra %45 değer kazanıp rekor kırabiliyor. Steam bu durumun müşteriler için problem oluşturduğunu, Steam'deki oyun fiyatlarına Bitcoin üzerinden takip eden bir müşterinin yüksek inişler ve çıkışlar gördüğünü açıklıyor.
Oyun alma sürecinde Bitcoin değerindeki aşırı dalgalanmaların da işlem ücretlerini artırması, para iadesi işlemlerinin zorlaşması nedeniyle artık Steam'de Bitcoin devri sona erdi. Steam, halihazırda çözülmeyi bekleyen işlemleri olanların etkilenmeyeceğini de ekliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler