HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Telefon ekranları parmak izinizi alacak!

Akıllı telefon üreticisi firmaların yeni cihazlarında çerçevesiz tasarıma geçmesiyle parmak izi okuyucular telefonun arka kısmına yerleştirilmeye başlandı. Parmak izi okuyucu üreticisi Synaptics ise ekrana gömülü parmak izi okuyucularının tanıtımını gerçekleştirdi.

Telefon ekranları parmak izinizi alacak!

Yıllardır parmak izi okuyucuları üzerine çalışmalara yapan Synaptics, akıllı telefon üretici firmaların çerçevesiz tasarımlarıyla cihazın arka kısmına parmak izi okuyucularını yerleştirmelerinin ardından ekrana gömülü parmak izi okuyucularını tanıttı. Ekranın alt kısmına yerleştirilen ve şu anda kullanıma hazır olan Synaptics Clear ID, parmak izi okuma işlemini ekranın alt kısmına gömülü olan sensörden gerçekleştiriyor. Islak ve soğuk gibi durumları algılayabilen Synaptics Clear ID FS9500isimli sensör, istenildiği zaman açılıp istenildiği zaman kapatılabiliyor. Diğer sensörlerin aksine Synaptics Clear ID, ihtiyaç olmadığında kapanabilen özelliğiyle kullanıcılara daha fazla ekran hareketi sunuyor.

OLED ekranlarda da sorunsuz bir şekilde çalıştığı belirtilen sensör için en büyük 5 akıllı telefon üreticisi firma ile görüşüldüğü biliniyor. Son olarak Synaptics pamak izi okuyucusu, CES 2018’de sergilenecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler