HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Whatsapp'tan şoke eden Facebook uyarısı!

İnternet üzerindeki pek çok uygulama, Facebook ile giriş yapılarak kullanılabiliyor. Bu durum, kullanıcı verilerimizi üçüncü taraflara emanet ediyor. Ancak bu bilgilerin gizliliği ne derece korunuyor bilinmiyor. Sosyal medya devi Facebook’un, 50 milyon kişinin verilerinin sızdırılması skandalına karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.

Whatsapp'tan şoke eden Facebook uyarısı!

Şirketin 50 milyon kullanıcının verilerini ticari olarak kullanıldığına dair bilgilerin gün yüzüne çıktığı “Cambridge Analytica krizi” doğrudan Donald Trump’ın başkan seçilmesiyle ilişkilendirildiğinden Facebook’un tarihindeki en derin krizlerden birisini yarattı.

Şirketin hisseleri hızla düşerken, yaşanan krize dair Facebook’un bir diğer platformu olan WhatsApp’ın kurucusu Brian Acton, sosyal medyadaki #DeleteFacebook kampanyasına destek verdi. Facebook, 2014 yılında 19 milyar karşılığında WhatsApp’ı satın almıştı.

Brian Acton, Twitter hesabı üzerinden yaşanan krizlere ilişkin net bir mesaj paylaştı: It is time. #deletefacebook "Vakti geldi. #Facebook’u sil"

Facebook kullanıcılarının Twitter üzerinde başlattığı #DeleteFacebook kampanyası Facebook’a iki günde milyar dolarlar kaybettirdi. Veri İhlali Sonrası Facebook %8 Değer Kaybetti. Bu değer kaybının maddi karşılığının 46 milyar dolar olduğu belirtildi.

Sosyal medya mecraları Facebook’u bıraktırmaya yönelik kampanayalar dolup taşıyor.

Facebook’un son skandalını ortaya çıkartan Cambridge Analytica şirketinin çalışanlarından Chris Wylie’ın yaptığı açıklamalar çok ses getirmişti. Wylie, “Facebook sizi internetten yok edebilir” diyerek bütün kullanıcıları uyarmıştı.
Cambridge Analytica'nın CEO'su Alexander Nix'in görevinden uzaklaştırılmasının ardından Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg konuyla alakalı açıklama yaptı. Zuckerberg, Facebook'un hatalar yaptığını kabul ederek özür diledi ve şirketin değişikliklere giderek, üçüncü parti tarafından yapılan uygulamalara karşı daha sıkı tedbirler getirileceğini kaydetti. Zuckerberg, Trump'ın 2016 kampanyası boyunca 6 milyon dolar gelir elde etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler