HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Xbox One için beklenen özellik geldi

Microsoft, E3 2018 etkinliği sırasında tanıttığı FastStart özelliğini nihayet kullanıma sundu. FastStart özelliği, Xbox One için yayınlanan Temmuz güncellemesiyle geldi. İşte detaylar.

Xbox One için beklenen özellik geldi

Konsol dünyasının önemli isimlerinden biri olan Microsoft, geçtiğimiz E3 2018 interaktif oyun ve eğlence fuarına damgasını vurmuştu. Xbox One ve PC için duyurduğu oyunlarla dikkat çeken yazılım devi, Xbox One için gelecek olan bazı yenilikleri de tanıtmıştı. FastStart özelliği de Xbox One için gelecek olan yenilikler arasında bulunuyordu. Oyunların tam olarak yüklenmesini beklemeden, oynanmasına imkan tanıyan bu özellik nihayet kullanıma sunuldu.

Dilerseniz öncelikli olarak bu özelliğin ne işe yaradığını kısaca bir açıklayalım. Basit bir şekilde özetlemek gerekirse, Fast Start sayesinde yüksek dosya boyutuna sahip oyunları belli bir indirme aşamasından sonra oynayabileceksiniz. Diyelim ki indireceğiniz oyun 100GB’lık bir boyuta sahip. Fast Start öncelikli olarak bu oyunun açılması için gereken dosyalarla, ilk bölümlere ait dosyaları indiriyor. Dolayısıyla, oyunun belli bir bölümü indirildiğinde oyuna girip oynama imkanına da erişmiş oluyorsunuz. Siz oyunu oynamaya devam ederken, oyun arka planda inmeye devam ediyor.

Şu bilgiyi de dip not olarak sizlerle paylaşalım. Benzer bir özellik PS4’de zaten mevcut. Örneğin AC Origins oyununu PS4’e indirdiğiniz zaman belli bir bölümden sonra oyuna girip, ilk bölümü oynayabiliyordunuz. Bu arada oyunun tamamı arka planda inmeye devam ediyor.

Yani bu özellik için de oldukça geç kalınmış bir hamle dememiz, pek yanlış olmayacaktır.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler