HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Xbox One’da çok önemli değişiklik

Xbox One için klavye ve fare desteği yakında geliyor.

Xbox One’da çok önemli değişiklik

Konsol sahipleri için kuşkusuz en zor oynanan oyunlar FPS ve strateji tarzındaki yapımlardır. Çünkü bu oyunlarda farenin sağladığı avantaj ve kontrol kolaylığını hiçbir kontrolcünün sağlaması mümkün değildir. Her ne kadar bazı konsol oyuncuları analogların farenin yerini alabileceğini dile getirseler de bu oldukça uzak bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor. Gerek Xbox One, gerekse de PS4 için çeşitli klavye fare kombinasyonları mevcut. Fakat bunlar 3. parti geliştiriciler tarafından üretildiği için oyunlarda sıkıntılara neden olabiliyor.

Microsoft 2015 yılında Xbox One için resmi olarak klavye ve fare desteğinin geleceğini doğrulamıştı. Bu sayede evimizde kullandığımız klavye ve fareyi direkt olarak Xbox One’a bağlayarak kullanabilecektik. Bu bir anlamda konsollardaki FPS ve strateji oyunlarında karşılaşılan zorlukları da ortadan kaldıracaktır.
Fakat aradan geçen 2 senelik zaman dilimine karşın hala beklenen destek gelmedi. Konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Xbox ve Windows bölümü kurumsal başkan yardımcısı Mike Ybarra, Xbox One için klavye ve fare desteğinin çok kısa bir süre içerisinde geleceğini belirtti.

Ybarra’nın çok kısa bir süreden kastı muhtemelen Xbox One X’in çıkışı ile paralellik gösterebilir. Microsoft’un yeni konsolunun yanı sıra böyle bir özelliği de oyunculara sunacak olması, Xbox OneX satış rakamlarına da olumlu etki yapacaktır.

****

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler