HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

100. yaşını pasta keserek kutladı

Manisa'da iki çocuğuyla birlikte yaşayan ve Kurtuluş Savaşı'nın hazırlıkları ile Atatürk'ün Manisa'ya gelişini gören Zehra Aksakal, 100 yaşına girmenin mutluluğunu yaşadı.

MANİSA (AA) -Oğlu Ali Haydar (75) ve kızı Bedriye Aksakal (72) ile Göktaşlı Mahallesi'ndeki evlerinde 100. yaş gününü pasta keserek kutlayan Zehra Aksakal, çok duygulandığını belirtti.

Zehra Aksakal, 3 çocuk ve 4 torun sahibi olduğunu, bu yaşına kadar sağlık açısından hiçbir sıkıntı çekmediğini, çevreden yardım almadan bütün ihtiyaçlarını kendi başına giderdiğini söyledi.

Eşi ve çocuklarıyla sevgi dolu bir yaşam sürdüklerini anlatan Aksakal, "Antalya'nın Akseki ilçesinde doğdum. Biz 6 kardeştik, kardeşlerimin hepsi vefat etti. Babam rahmetli bizleri küçük yaşta okuttu. Mahalledeki tüm çocukları toplar hepsine okuma sevgisini aşılardı. O dönem harf devriminden sonra Manisa'da sadece ilkokul vardı, 1930-1931 yıllarında İlkokula giderek diplomamı aldım" diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı ve Atatürk'ün Manisa'yı ziyaretini hatırladığını belirten Aksakal şunları söyledi:

"Çocuktuk, kim geldi bilmiyorduk, aralarında dolaşıyorduk. Atatürk, beraberinde Fevzi Çakmak ile Manisa'ya gelmişti. At üzerinde biri asker atını tutuyor, 2 asker de atın yanında yürüyordu. Manisa'daki 4 köyü ziyaret ederek, tüm çocukları bizim köyde toplamışlardı. Atatürk, çok akıllı adamdı."

Kızı Bedriye Aksakal ise, annesinin 1914 yılının aralık ayının son haftasında doğduğunu, babasının "bir haftadan dolayı 1 yaş almasın" diyerek 1915 yılı Ocak ayı başında nüfusa kayıt yaptırdığını belirtti.

Annesinin 100. yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Bedriye Aksakal, şunları söyledi:

"Annem bir asrı devirdi. Annem Kurtuluş Savaşı'nın hazırlığını, Cumhuriyet'in coşkusunu çok küçük yaşta yaşamış. Annem gerçekten ülkesini çok seven, özellikle de okumayı çok seven bir insan. Uzun yaşam hakkında uyguladığımız özel bir şey yok. Her gün mutlaka 3 öğün yemeğimizi birlikte yeriz, aksatmamaya özen gösteriyoruz. Annemin hiçbir sağlık sorunu yok, sadece kulakları ağır işitiyor. Kütüphanemiz evin alt katında. Kitap almak için hergün 20 basamak inip çıkıyor."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler