HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

12 yaşındaki Alara, 8'inci kattan atlayarak intihar etti

Adana'da 12 yaşındaki Alara Atıcı, evlerinin önünde ölmüş olarak bulundu.

İlk incelemede, kız çocuğunun 8'inci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak intihar ettiği belirlendi.

Olay, merkez Çukurova İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde meydana geldi. Bugün saat 05.30 sıralarında devriye gezen polis ekibi, 84206 Sokak'taki Ata 4 Apartmanı'nın önünde yerde kanlar içinde yatan bir kız çocuğu gördü. Polis ekibinin, durumu haber merkezine bildirmesi üzerine ambulans ve çok sayıda polis sevk edildi.

Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede öldüğü tespit edilen 12 yaşındaki Alara Atıcı'nın, apartmanın 8'inci katındaki evinin penceresinden atladığı belirlendi.

Ailenin tek çocuğu olduğu ifade edilen Alara'nın babası Bahri Atıcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde müfettiş, annesi Aliye Tülin Atıcı'nın ise öğretmen olduğunu belirtildi. Kızının cesedi başında gözyaşı döken acılı babayı, komşuları teselli etmeye çalışırken, küçük kızın cesedi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Alara Atıcı'nın intihar nedenini belirlemek için harekete geçen polis, soruşturmaya çok yönlü olarak devam ediyor.

NEDEN İNTİHAR EDİYORLAR?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saynur Canat da ergen intiharlarında bir çok faktörün bir arada rol oynadığını söyledi.

Ruhsal bozuklukların, ailevi sorunların ya da stresli yaşantıların ve çevresel faktörlerin intiharlarda rol oynayabildiğini belirten Canat, şöyle devam etti:

''Stresli yaşantılarla ergenler baş etmekte zorluk çekerler ve dolayısıyla bu tür durumlar karşısında yaşadıkları ümitsizlik onları ani bir şekilde intihar davranışına yönlendirebilir. Elbette ki, diğer sosyal toplumsal olaylar gibi intiharlar da medyada yer alacaktır. Her şeyden önemlisi ama bunların nasıl yansıtıldığı son derece önemli. Çünkü genellikle bizim medyamız konuları oldukça duygusallaştırarak ele alıyorlar ya da insanların duygularını harekete geçirecek şekilde ele alıyorlar ve orada bırakıyorlar. Zaten böyle bir olay insanları etkileyecektir ama medyanın bu olayları biraz daha çarpıtmadan gerçekçi bir biçimde işlemesi gerekir.''

"İNTİHARLARI ÖNLEMEK İÇİN.."

Türkiye İntiharı Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Işık Sayıl ise intiharları önleme çerçevesinde tüm dünyada çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Çok sektörlü çalışmaların esas alındığını, intiharı önleme çalışmalarının hekimlerin, psikologların işi olmadığını ifade eden Sayıl,

''Bu iş rehber öğretmenlerle, sosyal hizmet uzmanlarıyla ve toplumla, yöneticilerle, devletle işbirliği içinde yapılabilir. Her şeyden önce intiharları önlemek için bir devlet politikası üretilmeli. Bugün burada yapılan bu çalışmada da çok sektörlü katılımı görmek beni çok mutlu etti'' dedi.

''Ümitsizliğin çok tehlikeli olduğunu, insanın her şeyini kaybetse dahi çaresi olduğunu ama ümidini kaybeden insanın her şeyini kaybetmiş demek olduğunu'' anlatan Sayıl, o yüzden ümitsizlik yaşayanlarla bu konuda çeşitli çıkış yolları üzerinde görüşmeler ve yönlendirmeler yapmanın çok yararlı olduğunu bildirdi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler