HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

17 günlük Suriyeli bebek açlıktan öldü iddiası

Suriye'deki iç savaştan kurtulmak için Türkiye'ye kaçan, ardından da Yalova'da derme çatma bir kulübeye yerleşerek yaşam savaşı vermeyen başlayan mülteci ailenin 17 gün önce doğan Cuma isimli bebekleri, beslenme sorununa dayalı olarak açlıktan öldüğü iddia edilmişti. Yalova'da Suriye uyruklu bir bebeğin açlıktan öldüğü iddialarına ilişkin İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, "17 günlük bebek prematüre olarak doğdu. Açlıktan ölmesi söz konusu değil. Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiştir" dedi.

Suriyeli ailenin Suriye'deki dramları, sığındıkları Türkiye'de de devam etti. İç savaşta birçok yakınını kaybeden Muhammad ve İman Kadah çifti, Türkiye'ye gelerek Yalova'ya yerleşti.

17 GÜN ÖNCE DOĞMUŞTU

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Beste Sokak üzerinde tahta ve muşambalarla oluşturdukları derme çatma kulübeye Suriye'deki savaştan kaçan birkaç aile ile birlikte yerleşen çift, burada yaşam mücadelesi vermeyi sürdürdü. Bundan 17 gün önce çiftin Yalova Devlet Hastanesi'nde bir bebekleri dünyaya geldi. Minik çocuğa doğduğu gün olan Cuma adı verildi.

ANNE SÜTÜNÜ KABUL ETMEDİ

Minik yavruya mama alacak parası olmayan anne, çaresizce bebeğini emzirmeye çalışsa da minik yavru bir türlü anne sütünü kabul etmedi. Bunun üzerine güçsüz düşen bebek, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Uzun bir süredir neredeyse susmaksızın ağlayan Cuma bebeğin uzun süre sessiz kalmasından şüphelenen anne İman Kadah bebeğini kontrol ettiğinde öldüğünü fark ettiği iddia edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri ise çok az Türkçe bilen çiftle diyalog kurmakta zorlandı. Bebek bir ambulansa konularak ölüm sebebinin anlaşılması için Yalova Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

[

Sınır dışı edilen Suriyeli bebek uçakta öldü](https://www.mynet.com/sinir-disi-edilen-suriyeli-bebek-ucakta-oldu-110102257888)

"HABERİN GERÇEKLİK PAYI YOK"

Ulusal basında ve bazı internet sitelerinde yer alan habere ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Daştan, Suriye uyruklu Cuma Tourkmani Abdullah adlı 17 günlük bebeğin açlıktan ölmediğini, böyle bir haberin gerçeklik payının olmadığını belirtti.

Bebeğin 1 kilo 920 gram ağırlığında dünyaya geldiğini vurgulayan Daştan, olayı çok yönlü araştırdıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Geçici koruma statüsünde Yalova'da yaşayan Hanaa Abdullah, 11 Haziran 2017'de Yalova Devlet Hastanesinde prematüre doğum gerçekleştirdi. Bugün de çocuğunun hareketsiz yattığını gören kadın 112 Acil Servis ekiplerini aradı. Olay yerine giden ekip çocuğunun kalp yetmezliğine bağlı hayatını kaybettiğini belirledi. İşlemlerin ardından 17 günlük Cuma Tourkmani Abdullah Yalova Şehir Mezarlığı'nda defnedildi. Olay tamamen bundan ibarettir. 17 günlük bebek prematüre olarak doğdu. Açlıktan ölmesi söz konusu değil. Kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiştir."

AA/İHA


En Çok Aranan Haberler