HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

13 yaşındaki iki çocuk, okuldaki yardım paralarını çaldı

Adana'da 13 yaşında iki çocuk, atıldıkları okulun kapısını baltayla kırıp müdürün odasındaki 7 bin liralık yardım parasını çaldı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Çukurova İlçesine bağlı Belediyevleri Mahallesi'nde bulunan Kurttepe İMKB Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Okul Aile Birliği tarafından yardım amaçlı düzenlenen kermesten elde edilen 7 bin lira müdür Recep Kırgıl'a teslim edildi. Müdür Kırgıl ise parayı masasının çekmecesine koyup kilitledi.

Daha önce okuldan atılan ve bu duruma öfkelendikleri için okula zarar vermek isteyen 13 yaşındaki Ç.Ö. ile S.B. de okulda kermesi takip edip ve paraların müdüre teslim edildiğini öğrendi. Bunun üzerine çocuklar okula zarar vermek için müdürün odasındaki parayı çalmaya karar verdi. Okul kapanıp herkes gittikten sonra okula gelen iki çocuk camdan okula girdi. Daha sonra müdürün odasına gelen iki çocuk müdürün kapısın zorladı. Ancak kapının kapalı olduğunu görün hırsızlar, yanlarında getirdikleri baltayla müdürün kapısını kırıp içeri girdi. Çocuklar içeride parayı aramaya başladı. Önce müdürün masasının çekmecesine bakan çocuklar, buranın da kilitli olduğunu görünce baltayla çekmeceyi de kırarak paraya ulaştı. Çocuklar çekmecede bulunan 7 bin lirayı alıp kayıplara karıştı.

Sabah okula gelen özel güvenlik görevlisi, müdürün odasının kapısının kırık olduğunu görünce müdür Recep Kırgıl ve polise haber verdi. Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği dedektifleri, okulun güvenlik kameralarını incelediklerinde olayı okulun eski öğrencileri olan Ç.Ö. ile S.B.'nin yaptığını tespit etti. Polis çocukları, evlerine yaptığı baskın sonucu yakaladı. Yapılan aramada 6 bin lira para bulundu. İki hırsız, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken; paralar müdüre verildi.

Müdür Kırgıl, çalınan paranın hayır için toplandığını ve bu nedenle çalındığına çok üzüldüklerini; ancak polisin kısa sürede hem zanlıları bulması hem de parayı bulmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan iki çocuk, yaşları küçük olduğu için daha sonra ailelerine teslim edildi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler