HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 yaşındaki kıza cinsel istismar

Komşusunun 14 yaşındaki kızını, sevdiğini söyleyerek birçok kez cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 25 yaşındaki M.Y. hakkında 43 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'da komşusunun 14 yaşındaki kızını, sevdiğini söyleyerek değişik yerlere götürüp birden çok kez cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 25 yaşındaki M.Y. hakkında 43 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında ifadesi alınan sanık M.Y. suçlamaları reddetti.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre Yenişehir İlçesi'nde oturan M.Y., aynı binada oturdukları F.N. ile yakınlaşarak arkadaşlık kurdu. F.N.'ye kendisini sevdiğini söyleyen şüpheli, iddiaya göre mağduru zorla aracına bindirip ıssız bir yere götürerek cinsel tacizde bulundu. Şüphelinin bir süre sonra mağduru yine zor kullanarak bir parka götürdüğünü ve burada F.N.'ye bilmediği bir madde içirdiğini belirten savcı, cinsel taciz eyleminin burada da devam ettiğini kaydetti. Mağdurun 2012 yılından 2013 yılına kadar mağdura bu şekilde tacizlerini devam ettirdiği belirtilen iddianamede, M.Y.'nin genç kızı zorla evlerine götürerek çıplak fotoğraflarını internette yayma tehdidiyle ilişkiye girmek istediği kaydedildi.

ÖLÜM TEHDİDİ İLE TECAVÜZ

Son olarak şüphelinin mağdureyi öldürmekle tehdit edip ıssız bir yere götürdüğü belirtilen iddianamede, "Burada mağdurenin elbiselerini zorla çıkarıp cinsel istismarda bulunduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.Mağdurenin yaşadığı cinsel istismar olayları nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtilen iddianamede, şüpheli M.Y.'nin 'Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 43 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ, TAHLİYE OLDU

İddianamenin kabul edilmesinin ardından sanığın yargılanmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında ifadesi alınan tutuklu sanık M.Y. şunları anlattı:

"Benim işyerim var. Mağdur benim işyerime gelerek benden hoşlandığını ve arkadaşlık kurmak istediğini söyledi. Kendisinin bana uygun olmadığını söyleyerek, kabul etmedim. Daha sonra gidip annesine şikayet ettim. Bir iş için başka şehire gittim. Gece kaldığım otele polisler gelince olayı öğrendim. Ben kesinlikle mağdurla cinsel ilişkiye girmedim."Davanın geçtiğimiz gün görülen celsesinde tutuklu sanık M.Y.'nin tahliyesine karar veren mahkeme, mağdur F.N.'nin babası M.N.'nin de ifadesine başvurdu. Kızının olaydan dolayı Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kaldığını belirten baba M.N., "Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme, duruşmayı eksiklerin tamamlanması içinerteledi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler