HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 yaşındaki kıza cinsel istismara 18 yıl hapis

Komşusunun 14 yaşındaki kızını, sevdiğini söyleyerek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 25 yaşındaki M.Y. 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

14 yaşındaki kıza cinsel istismara 18 yıl hapis

Diyarbakır'da, komşusunun 14 yaşındaki kızını, sevdiğini söyleyerek değişik yerlere götürüp birden çok kez cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 25 yaşındaki M.Y. 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi'nde oturan M.Y., 2012 yılında aynı binada oturdukları 14 yaşındaki F.N.'ye kendisini sevdiğini söyleyerek arkadaşlık kurdu. İddianamede, bir süre sonra genç kızı taciz etmeye başlayan şüphelinin, 2012 yılından 2013 yılına kadar eylemini sürdürdüğü belirtildi. M.Y.'nin genç kızı zorla evlerine götürerek çıplak fotoğraflarını internette yayma tehdidiyle ilişkiye girmek istediğini belirten savcı, olay tarihinde şüphelinin mağdureyi öldürmekle tehdit edip ıssız bir yere götürdüğünü ve burada cinsel istismarda bulunduğunu kaydetti. Mağdurenin yaşadığı cinsel istismar nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtilen iddianamede, şüpheli M.Y.'nin 'Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 43 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İKİNCİ DURUŞMADA SERBEST KALDI

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan M.Y. suçlamaları reddetti. Sanık M.Y., davanın ikinci celsesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, mağdurenin babası M.N. ise şikayetçi olduğunu söyledi. Davanın son duruşmasında söz hakkı verilen savcı, sanığın mağdureye karşı tehdit ile cinsel istismarda bulunduğunu ve istismar suçu için F.N.'yi hürriyetinden yoksun kıldığını belirterek cezalandırılmasını istedi.

YAKALAMA EMRİ

Kararını açıklayan mahkeme sanık M.Y.'nin 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararında gerekli şartlar oluştuğu için 3 kez ceza artırımı yapıldığı belirtildi. Mahkeme sanığın kaçma ihtimali bulunduğunu göz önüne alarak, tutuklanması amacıyla hakkında yakalama emri çıkarılmasına da karar verdi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler