HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

15 milyon liralık vurgun

Tekirdağ’da bir bankada hesap uzmanı olarak çalışan S.F. (35), daha önce bankadan kredi çeken arkadaşlarına ait bilgilerle 15 milyon kredi çekip kayıplara karıştı.

15 milyon liralık vurgun

Gerçek, öğretim görevlisi eşin polise "Eşim kayboldu" şikayetinin ardından çıktı. Borsada yüksek miktarda para kaybeden S.F.’nin, arkadaşları adına çektiği kredileri 4 yıl süreyle düzenli ödediği anlaşıldı.

Edinilen bilgiye göre ilginç dolandırıcılık olayı, bir bankaya ait Tekirdağ, Kırklareli ve İstanbul Silivri şubelerinde meydana geldi. 1 çocuk babası, hesap uzmanı S.F. (35), iddialara göre borsada büyük miktarlarda para kaybetti. Sürekli borçlanan S.F. ilginç bir dolandırıcılık olayı gerçekleştirdi. 2 yılda aynı bankanın Trakya'daki 5 farklı şubesinde çalışan S.F., bankada daha önce düşük miktarlarda kredi kullanan arkadaşlarının dosyaları ile çalıştığı diğer şubelerden yüklü miktarda kredi çekti.

KREDİLERİ DÜZENLİ ÖDEMİŞ
S.F.'nin bankanın Tekirdağ, Kırklareli, Silivri şubelerinden çektiği kredilerin taksitlerini aksatmadan ödediği ortaya çıkarken, kredilerin taksitlerinin aksamaması nedeniyle de adına kredi çekilen kişilerin dolandırıcılıktan haberinin olmadığı kaydedildi.

İlginç dolandırıcılık, S.F.'nin Trakya Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan eşinin polise, "Eşimden 15 gündür haber alamıyorum" şikayeti ile ortaya çıktı. Bunun üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı, S.F.’nin kaybolması ile ilgili soruşturma başlattı.

KREDİ TAKSİTLERİ AKSAYINCA DOLANDIRICILIK ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan, S.F.’nin çektiği kredi taksitlerinin ortadan kaybolmasının ardından aksaması üzerine banka, adına kredi çekilen kişileri aradı. Adına kredi çekilen şahıslar gerçeği bankaya gittiklerinde öğrendi.
Polis ekipleri S.F.’nin adına kredi çektiği kişilerin müracaatlarını almaya başladı. Bankanın ve polisin yaptığı incelemede S.F.’nin 15 milyon liraya yakın bir kredi vurgununa imza attığı belirlendi.

BÜTÜN İŞLEMLERİ MERCEK ALTINDA
Banka genel merkezi tarafından S.F.’nin bankaya başladığı günden itibaren yaptığı tüm işlemler ve hesap hareketleri de incelemeye alındı. Bankanın İstanbul’dan gelen müfettişleri de dolandırıcılık olayının yaşandığı şubelerde evrakları incelemeye başladı. Müfettişler bazı imzaların ise taklit edildiğini belirledi.
Bankadan yapılan açıklamada ise inceleme ve soruşturmanın devam ettiği, gerekli bilgilerin Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tekirdağ Emniyeti ile paylaşıldığı bildirildi. (İHA)

haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler